Svadobné šaty v duchu Jin Jang

Svadba sa dá vnímať aj ako akési splynutie dvoch cudzích energií. Ľudia ktorí si rozumejú a navzájom sa dopĺňajú, zrazu túžia byť spolu. Jin a Jang má pôvod v dávnej čínskej filozofii a je vnímané ako dve navzájom opačné a doplňujúce sa sily. V určitom slova zmysle by sa takto dalo pozerať aj na svadobný pár.
jing_jang_saty_titulka

Nevesta má vo väčšine prípadov šaty v tónine bielych farieb a ženích zvykne nosiť klasickú čiernu. Zaujímavé však je, že samotné farby v Jin a Jang predstavujú absolútny opak. Kým tmavší element Jin je predstaviteľom noci a zároveň má byť stelesnením ženskosti, Jang je predstaviteľom svetla, ohňa alebo aj mužského pokolenia. Napadá mi otázka: prečo teda ženu neodieť do čiernej a ženícha do bielej? Asi preto, lebo tradície sa len ťažko prekonávajú a takýto trend by sa asi nestretol s veľkým ohlasom, aj keď vieme, že čierne svadobné šaty už dnes nie sú žiadnou výnimkou, biele šaty sa asi tak skoro zo svadobnej scény nevytratia...

 

Ako to však vyzerá, keď sa nevesta rozhodne spojiť mystickosť bielej a čiernej vo svojich svadobných šatách?

jing_jang_saty_6

 

jing_jang_saty_4

 

jing_jang_saty_5

 

jing_jang_saty_2

 

jinag_jang_saty_1

 

K jedným z popredných svadobných návrhárov, ktorí radi využívajú súhru bielej a čiernej, patrí aj Vera Wang, ktorej modely vyrážajú dych.

 

jing_jang_saty_3

 

jing_jang_saty_7

 

jing_jang_saty_9

 

Čierna v spojení s bielou majú jednú obrovskú výhodu. Vďaka neobyčajnému splynutiu týchto kontrastných farieb sa dá do šiat preniesť obrovský pocit emócií. Oveľa ľahšie sa dá vyjadriť rebelskoť, extravagancia a obrovská chuť do života.. :)

 

blackmatcheswhitestraplesschapeltrainorganzaweddingdress8203customize

 

 

 

Čierno-biela.
Nevinná a zároveň okúzľujúca... Pripomína, že život nie je len biely, ale aj čierny... Po zime príde leto, po dni príde noc... a po bielej príde čierna... A komu sa páči filozofia kolobehu v prírode, tomu sa musia páčiť aj "jin jang" šaty z ktorých jednoducho ja cítim neuveriteľnú harmóniu.

A ako pôsobia na Vás? ;)

 

Foto: internet

 

 

Katka | 14.11.2011, 12:00