Praktická nevesta: Manikúra krok za krokom

Svoju pozornosť nech upriamia hlavne družičky, no možno sa nájdu aj nevesty, ktoré na svojom svadobnom konte nepočítajú s položkou „manikúra“. Veď ak máte šikovnú kamarátku a trochu zručnosti, vyčarujete si perfektnú francúzsku manikúru i v pohodlí svojej obývačky.
titulka_franc_manikura

Ako na to?


Ako ideálny začiatok odporúčame pripraviť vašim nechtom príjemný teplý kúpeľ. Stačí na to obyčajné tekuté mydlo, ktoré nalejete do teplej vody. Relaxujte v tomto kúpeli desať minút a dôkladne ruky osušte. Sústreďte sa hlavne na nechtovú platničku, pozatláčajte kožičku okolo nechta. Opilníkujte si nechty do požadovaného tvaru – z praktického hľadiska buď hrana, alebo ovál. Kompromis – hrana so zaoblenými rohmi. Potom nechty prebrúste leštičkou so štyrmi alebo dvomi hranami, ktorá vám vyleští nechtovú platničku a zbaví prípadných nerovností na nechte.

 

francuz_manikura_1


Na francúzsku manikúru sú dostupné šablóny alebo zvoľte ručné maľovanie – závisí to od vašej šikovnosti, skúseností a nervov. Potrebné sú tri laky, no niekomu stačia aj dva, ak si chcete nechať prírodnú farbu nechtového lôžka a nakresliť si len voľný okraj bielou (tá je potrebná vždy). Ak ho nechcete výrazné, stačí ho nalakovať napríklad pomarančovým alebo ružovým lakom. 

 

francuz_manikura_2
Na biele okraje sú veľmi nápomocné šablóny – treba ich ale nechať poriadne zaschnúť, aby sa neodlepili aj s lakom. Na tento typ manikúry sú dobré laky so zdobiacim štetcom. Pomôžu vám aj odlakovače v tvare pera – viete si odlakovať lak, ktorý presiahne líniu. Nepodceňte to, že každá vrstva musí uschnúť! Nakoniec necht nalakujte priesvitným  lakom a už len obdivujte svoje prirodzené prstíky v žiare svadobných svetiel.

 

francuz_manikura_3

 

Foto: internet

Aďa | 3.12.2011, 08:00