Pánske obleky z kolekcie Stefano Ricci

Minulý týždeň ste si s nami mohli pozrieť pánske kabáty a bundy z dielne návrhára menom Stefano Ricci, ktorý bol čestným hosťom na ruskej módnej šou Volvo Fashion Week. Dnes vás pozývame na prehliadku pánskych oblekov, žaketov, smokingov a frakov od tohto talianskeho dizajnéra.
Žakety z kolekcii Stefano Ricci
ricci_titulka

Chcel by som poukázať na hodnoty, akými sú kvalitná výroba založená na krajčírskych tradíciách a na produkt, ktorý je skutočne vyrobený v Taliansku,“ prehlásil Stefano Ricci počas prehliadky a jeho kvalitne prepracované modely ukazujú, že sa mu to podarilo. V Moskve predviedol smokingy oplývajúce jednoduchou eleganciou. Čierne sako na smokingu je tradične ozdobené hodvábnymi chlopňami a doplnené bielou košeľou a čiernymi nohavicami. Práve tmavý smoking je vhodný na slávnostné podujatia, ktoré sa konajú po 19. hodine. Na fotografii je však aj smoking s bielym sakom, ktorý je vhodný skôr na podujatia konajúce sa vonku pod holým nebom alebo na lodi.

 

ricci2


Ricci vo svojej kolekcii predviedol aj niekoľko modelov žaketov a práve žaket je vo Veľkej Británii a v Spojených štátoch považovaný za oficiálne svadobné oblečenie pre ženícha. Návrhár doplnil žakety, ktoré môžete vidieť na titulnej fotografii, o elegantné klobúky, ktoré im dodávajú veľmi pôsobivý vzhľad.

 

ricci3


Do tretice tu máme fraky, ktoré sú najelegantnejším slávnostným oblečením pre pánov. Frak je zvyčajne čiernej farby, no Stefano Ricci dosiahol rovnaký efekt aj s tmavomodrou farbou. Veľmi príjemne pôsobia chlopne obtiahnuté hodvábom. Podobne ako pri žaketoch, aj tento model fraku je doplnený klobúkom, ale aj bielymi rukavicami a vychádzkovou paličkou.

 

ricci1


Stefano Ricci je známy svojou záľubou vo vysokej elegancii a každý z jeho modelov je šitý ručne. Kúsok z tradičného krajčírskeho remesla predviedol aj na Volvo Fashion Week v Moskve.

 

Foto: SITA/AP

Petra  | 11.11.2011, 09:00