Pánske kabáty z kolekcie Stefano Ricci

Séria módnych prehliadok počas šestnástneho ročníka Volvo Fashion Week v Moskve so sebou priniesla nielen nové modely určené dámam, ale aj kolekciu pánskych oblekov a kabátov od talianskeho dizajnéra Stefana Ricciho. Poďte sa s nami pozrieť, aké kabáty a zimné bundy tentokrát prestížny návrhár pripravil pre pánov.
Pánske kabáty z kolekcie Stefano Ricci
stefano_ricci_kabaty_titulka

Značka Stefano Ricci sa stala synonymom rafinovanej a vysokej elegancie, pričom sa zameriava na muža, ktorý obľubuje nadčasové oblečenie, takže v tvorbe talianskeho návrhára nájdeme módne výstrelky len vo veľmi malej miere.

Každý z modelov je šitý ručne, pričom krajčírsky majstri dodržiavajú ušľachtilé tradície jemnej talianskej ručnej práce a kladú dôraz na kvalitu prevedenia a exkluzívne nenápadné detaily. Talianska značka mala tento rok v Rusku premiéru a návrhár bol špeciálnym hosťom na Volvo Fashion Week. Stefano Ricci tu predviedol svoju kolekciu na sezónu jeseň/zima 2011-2012 a okrem pánskych oblekov pripravil pre pánov aj zimné kabáty a bundy doplnené elegantnými klobúkmi a šatkami.

 

stefano_ricci_kabaty3

 

Jednoduchou eleganciou v štýle haute couture oplývajú kabáty s dĺžkou pod kolená, ktoré dopĺňa golier z hustej kožušiny. Ricci predviedol solídne pôsobiace kúsky zahalené do klasických tmavých farieb – tmavomodrá, sivá a čierna hrajú medzi kabátmi prím.


stefano_ricci_kabaty1

 

Samozrejme, že Stefano Ricci nezabudol ani na pánov, ktorí pred kabátom uprednostnia nedbalejšie pôsobiacu bundu, a tak pripravil zopár modelov aj pre nich. Dámy v hľadisku určite zatajili dych, keď sa na móle objavil model oblečený v čiernej koženej bunde s kožušinkou na golieri, klobúkom zasadeným do čela a s nenápadnou sivou šatkou s jemným vzorom. Klobúk dodáva celkovému výrazu štipku tajomna, svojský štýl a eleganciu, čo je veľmi príťažlivá kombinácia.

stefano_ricci_kabaty2


Hoci sa Stefano Ricci nevyžíva v extravagantných kúskoch oblečenia, jeden taký by sme v jeho kolekcii predsa len našli. Modrá kožená bunda s hadím vzorom doplnená taškou rovnakej farby, ktorá je ešte k tomu zladená s topánkami – to si vyžaduje veľkú dávku odvahy a nepochybne aj záľubu vo výstrednostiach.


Ako som už v úvode spomenula, Ricci v Moskve predviedol okrem kabátov aj pánske obleky. Tie si s nami môžete pozrieť už o týždeň :-)

 

Foto: SITA/AP

Petra  | 4.11.2011, 14:00