BMD: kožuchy, kokteilky a veľa kávy

Bratislavské módne dni sú definitívne za nami. Posledný módny večer slávnostne uviedol do dizajnérskej spoločnosti víťazky súťaže Nové tváre módnej scény Annamáriu Kiss Kósu a Zuzanu Budošovú. Svoje kolekcie predviedla aj Paulína Polónyová a Lukáš Kimlička, stylisti z mesačníka La Femme a talianske značky Fiorangelo, Class Roberto Cavalli, Roccobarocco a Versace Jeans pripravili poriadnu dávku chutného módneho kokteilu.
bmdmilanstefan1

V stredu večer mólo hotela Holiday Inn zažilo explóziu módy. Večer odštartovala kolekcia značky Fiorangelo doplnená kožuchmi Revay. Divácke pohľady upútali elegantné večerné a kokteilové šaty v kombinácii s lodičkami a čižmami. 

 

bmdfiorangelo2

 

Topánkam jednoznačne ešte stále kraľujú platformy a v pozadí neostávajú ani otvorené špičky či lakovky. Čerešničkou na outfitoch boli celkom nenápadné, no krásne a elegantné náramky na zápästiach a rafinovane omotané aj okolo členkov modeliek.

 

bmdninefashion1

 

Nine fashion so značkami Vercase Jeans, Class Roberto Cavalli a Roccobarocco pokračovali v príjemnej atmosfére večera. Kolekcia na nasledujúce mesiace udáva trend minimalistickými šatami s čistou líniou a luxusnými šatkami s výraznými kvetinovými nášivkami. Nosia sa tmavé a zemité farby, no stálicou ostáva aj vášnivá červená.

 

bmdpolonyova2

 

Za krátky čas, čo Paulína Polónyová pôsobí vo svete módy, si vybudovala svojský a rozpoznateľný štýl tvorby. Ostáva verná romantickým šatám bez ramienok, vypasovaným kostýmom a zdobeným blúzkam. Minuloročné kvietky vymenila za rozkošné guličky a do kolekcie pribudli aj nohavice. Asymetrické so zvýšeným pásom a jednoduché čierne s drobnými vzormi.

 

bmdkimlicka4

 

Ostrieľaný Lukáš Kimlička stavil na kombináciu modrej a zlatej a celá kolekcia sa niesla v duchu elegancie. Z látok prevažoval satén, ktorý budil dojem luxusu a flitre dodávali outfitom šmrnc hravosti a pôsobili veľmi žensky a sexy. Diváci ocenili asymetriu šiat a nazberané bohaté rukávy v kombinácii s kožušinami búrlivým potleskom.

 

bmdkisskosa1

 

Na poslednom módnom večeri sa predstavili aj víťazky tohtoročnej súťaže Nové tváre módnej scény. Témou bola káva a finalisti v pondelok ponúkli bratislavskému publiku naozaj rôzne zobrazenia. Jedni ju videli ako lásku, iní ako vášeň či randenie pri káve. Do súťaže sa zapojilo vyše 70 uchádzačov, z ktorých porota vybrala šesť finalistov. Annamária Kiss Kósa sa stala absolútnou víťazkou súťaže a na budúci rok v máji predvedie svoje modely priamo v srdci módy – v New Yorku.

 

bmdkisskosa2

 

Začínajúca dizajnérka obdivuje minimalizmus, ktorý sa snažila preniesť aj do svojej súťažnej kolekcie. Modelom dominovala čierna, no Annamária sa nevyhla ani odtieňom hnedej či farbe bielej kávy. Vo svojej súťažnej kolekcii použila netradičné materiály ako molitán a vatelín, sukne krátkeho strihu a zamerala sa na zvýraznenie krásy ženského tela.

 

bmdbudosova2

 

Zuzana Budošová si od poroty v pondelok odniesla cenu vydavateľstva Star Production a svoju súťažnú kolekciu tak bude môcť ponúknuť slovenským ženským časopisom prostredníctvom fotoeditoriálu. Zuzana videla veľký potenciál v zrniečku kávy, ktoré aplikovala na všetky svoje modely.

 

bmdbudosova1

 

Pri svojej tvorbe využila vlastnú potlač v kombinácii s prírodnými materiálmi. Tie výborne kontrastovali so saténom a mladá návrhárka využila aj obojstranné látky a ich dvojaké využitie. Aj rozmanitosť strihov panovala v tejto kávovej kolekcii. Našli sa dlhé večerné róby, overaly a pánske obleky či sukňa presne ako z filmu o primabaleríne. Originálne boli aj doplnky, kožené kabelky pripomínajúce medicínske kufríky a nápadný náhrdelník z veľkých kávových zrniečok, ktoré dodávali celej kolekcii neopakovateľný šmrnc.

 

bmdmilanstefan2

 

Po prehliadkach patrilo mólo organizátorke večera, Márii Rehákovej, ktorá otvorila slávnostnú párty pri príležitosti piateho výročia mesačníka La Femme. V tejto časti večera predviedli svoje stylingové umenie spolupracovníci mesačníka: Martina Gvizdová, Peter Tistan a Milan Štefan. Tieto bláznivé kreácie ukončili program módneho festivalu Bratislavské módne dni a urobili za ním definitívnu bodku. My sa však už teraz tešíme na ich ďalšie pokračovanie na jar 2012. Zatiaľ dovidenia!

 

Foto: bmd.sk, Tibor Géci

Sa | 28.10.2011, 15:00

Fotogaléria

bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4bmdfiorangelo1bmdfiorangelo3bmdfiorangelo4bmdgvizdova,tistan1bmdkimlicka1bmdkimlicka2bmdkimlicka3bmdkisskosa1bmdninefashion1bmdninefashion2bmdpolonyova1bmdpolonyova4