Anne Barge: Šaty podľa gusta nevesty

Kariéru jej predurčila matka. Keď mala Anne tri roky, jej matka – uznávaná klaviristka – ju začala brávať na svadby, ktoré sprevádzala hrou na piane. Anne bola očarená svadobnými šatami a všetkým, čo so svadbou súviselo. I keď ju mama prihlásila na hodiny klavíra, jej detské srdce ju ťahalo k móde a šatám.
Svadobné šaty Anne Barge z kolekcie 2010.
annabarge_1jpg

Rodičia neboli nadšení Anniným snom stať sa návrhárkou. Chceli vidieť svoju dcéru ako vzdelanú osobu, zabezpečenú do svojho ďalšieho života. V roku 1966 začala študovať učiteľstvo umenia na Univezite v Georgii v juhovýchodnej časti Spojených štátov amerických.
Anne sa svojho sna však nevzdala. V roku 1969 ju poslali ako učiteľku do Atlanty, kde učila  aj uznávanú módnu návrhárku spoločnosti Priscilla of Boston. Presvedčila Anne, aby s ňou šla na prehliadku svojej spoločnosti v miestnom obchodnom dome. Keď jej Anne ukázala svoje nápady svadobných šiat, prijala ju ako pomocnú návrhárku s hlavným slovom návrhárky Jim Hjelm.

annebarge_5

 Dnes je meno Anne Barge známe po celom svete najmä pre kolekcie svadobných šiat, ale aj príležitostných večerných odevov. V jej svadobnej garnitúre sa miešajú súčasné i klasické príchute módneho priemyslu s použitím zložitej, no dokonalej výšivky a lemovania. Aby uspokojila rôzne zákaznícke požiadavky, vytvorila tri značky – Black Label Collection, Couture Collection a La Fleur Collection. V značke Black Label Collection je výraznou črtou vynikajúce ručné lemovanie. Spomedzi používaných materiálov vyniká taliansky hodváb a francúzska čipka. Cena je pomerne vysoká, pohybuje sa v priemere 7 000 dolárov. Moderná žena túži práve po šatách z kolekcie Couture Collection. Hlavne preto, že sú inovatívne a súčasné vďaka využívaniu metalickej výšivky. Cena tejto značky sa pohybuje od 4 000 do 6 500 dolárov.

Anne robí všetko pre svojich zákazníkov, o čom svedčí aj jej tretia značka La Fleur Collection, ktorá je cenovo dostupnejšia ako dve predchádzajúce. Šaty majú hodnotu od 250 dolárov po 390 dolárov, avšak kvalita i zručnosť nezostávajú zanedbané.

 

annebarge_4


Práca tejto významej návrhárky sa objavuje v magazínoch a novinách ako The New York Times, Women´s Wear Daily alebo Town and Country Weddings. V istom rozhovore pre TheRingbearer.ca sa priznala, že najväčším potešením bolo pre ňu obliekať do svadobných šiat americkú herečku a filmovú producentku Reese Witherspoon. „Myslím si, že jej klasický, nadčasový outfit, ktorý ponúkame, padne ako uliaty,“ povedala Anne, avšak tajomstvom neostáva ani skutočnosť, že prispôsobivosť a lojalita voči zákazníkom sú jej primárnymi vlastnosťami. „Pre nevesty môžeme vytvoriť akékoľvek šaty v akejkoľvek veľkosti.“

 

Foto: annebarge.com


Peťa  | 31.1.2012, 09:00

Fotogaléria

annebarge_3annebarge_2annebarge_4annebarge_3annebarge_2annebarge_4annebarge_3annebarge_2annebarge_4