Pánske trendy z Ruska

Minulý týždeň prebiehala v Rusku prestížna módna šou s názvom Mercedes-Benz Fashion Week, na ktorej predviedli svoje modely domáci i svetoví návrhári. Samozrejme, že nezabudli ani na pánov a niektorí tu predstavili kolekcie určené našim polovičkám. Pozrite si s nami najnovšie trendy na sezónu jar/leto 2012 v pánskej móde podľa ruských dizajnérov.
rusko_tit

Mnohí si myslia, že pánska móda už nemá čím prekvapiť, no ruskí návrhári nám ukázali, že možné je všetko a experimentovali nielen s materiálmi a farbami, ale aj so strihmi. Chladné Rusko sa vďaka nim aspoň na pár chvíľ premenilo na krajinu, ktorá hýrila pestrými farbami.

Jedným z návrhárov, ktorý na Mercedes-Benz Fashion Week predstavil svoju novú kolekciu určenú pánom, bol Slava Zaitsev. Tento sedemdesiatnik bol už v začiatkoch svojej kariéry zaraďovaný k menám ako sú Christian Dior, Christian Lacroix či Yves Saint Laurent. Zaujímavosťou je, že práve vo svojich začiatkoch, keď Zaitsev nemohol tvoriť v Sovietskom zväze, našiel svoje útočisko v Československu.

 

panska_moda_rusko5

 

Ruský návrhár tento rok oživil pánske obleky károvanou látkou a previedol sériu oblekov s károvaným vzorom rôznych farieb. Síce trošku odvážny, no o to zaujímavejší je červený oblek, ktorý nepochybne upúta pozornosť nejednej dámy. Extravagantnému modelu s motýlikom dodáva šmrc aj zaujímavá červená košeľa s kvetinovým vzorom a bielym golierom.

 

panska_moda_rusko6

 

Zaitsev však predviedol aj nositeľnejšie kreácie, akou je napríklad elegantné modré sako s chlopňami, ktoré skombinoval s overenou klasikou – čiernymi nohavicami, bielou košeľou a motýlikom.

 

panska_moda_rusko1

 

Na ruskej šou sa predstavil aj taliansky návrhár Frankie Morello. Ten vdýchol pánskym oblekom život pomocou pestrých, ba priam krikľavých, farieb a z jeho dielne vyšiel napríklad oranžový oblek, ktorý zaujme nielen farbou ale aj dĺžkou nohavíc.

 

panska_moda_rusko3

 

Zúžené nohavice s dĺžkou nad členky pôsobia, akoby model bol určený vyrasteným študentom, avšak šľapy nám hovoria, že ide o letnú eleganciu. Kombinácia s pásikovou košeľou a modrou kravatou sa návrhárovi podarila. Ružový model sa od toho oranžového odlišuje len farbou a trošku prerastenou ľadvinkou :-)

 

panska_moda_rusko4


Zaujímavý, no farebne menej výrazný model, predviedla skupina ruských návrhárov vystupujúca pod názvom Laboratoriya. Vo svojom módnom laboratóriu skonštruovali kabát atypického strihu, ktorý je doplnený kožušinkou vyčnievajúcou zospodu. Nezvyčajný asymetrický golier určite zaručí jeho nositeľovi pozornosť dám.

Počas ruskej módnej šou nám návrhári ukázali, že aj pánska móda môže byť zaujímava a výstredná a šedú eminenciu nahradili krikľavé tóny veselých farieb, kárované vzory a asymetrické strihy.

 

Tak čo, páni, odvážili by ste sa obliecť si výrazné modely? A vy, dámy, viete si svojho drahého predstaviť v niektorom z nich? :-)

 

 

Foto:SITA/AP

Petra  | 30.10.2011, 11:00