Nevesta pre Bejrút

Bejrútske zrenovované historické centrum Jewellery Souk SOLIDERE sa začiatkom októbra premenilo na oázu krásy a umenia. Slováci Blízkemu východu ponúkli ukážku toho, čo sa u nás nosí, čo má šarm a eleganciu a, milé dámy, nechýbala ani krásna nevesta. Zoznámte sa s „Slovak Glass and Fashion Fantasy“.
bejrut_titulka

Veľkoleposť galavečera spojeného s výstavou unikátnych slovenských sklárskych výrobkov podčiarkovala módna prehliadka niekoľkých slovenských dizajnérov. Bejrútske publikum dychtivo sledovalo práce Kristíny Schreiberovej  a Evy Groh. Tieto mladé módne návrhárky sa pustili do náročného, no zato okúzľujúceho spojenia umeleckého skla s odevom. Svoje modely odprezentovala aj slovenká módna návrhárka Ivana Marmare. Tá obliekala hlavnú tvár večera v kolekcii, ktorú nedávno fotila  aj speváčka Patrícia Vittek.

 

bejrut_6


Hviezdou programu a záverečnou bodkou bol nepochybne model „nevesta“. Nadýchaná tylová sukňa, hodvábne lemovanie na páse a s kyticou bielych ľalií, ktoré zakrývali dekolt modelky a tvorili neoddeliteľnú súčasť celého looku nevesty, nevynímajúc šperk na obnaženom chrbte, spôsobili neutíchajúce ovácie u libanonského publika.

 

bejrut_2


Slovenský galavečer mal na Blízkom východe svoju premiéru, a preto organizátori neskrývali nadšenie z úspechu. „Považujte dnešný večer za otvorené pozvanie navštíviť Slovensko, rozvinúť s ním obchod, turistiku a hospodársku spoluprácu.“ Vyzýval Libanončanov slovenský veľvyslanec Ivan Surkoš, ktorému bol večer venovaný. Medzi pozvanými boli významní libanonskí politici, biznismeni a predstavitelia spoločenského života. Nadšenie na oboch stranách bolo badateľné a slovenský večer na našich zahraničných hostí urobil dojem.

 

bejrut_7


Večer Slovak Glass and Fashion Fantasy sa síce skončil, no výstava skla potrvá do 16. októbra a veríme, že umelecký zážitok, ktorý pripravila +421 Foundation v spolupráci s Galériou Nova v Bratislave, ostane ešte dlho zapísaný v čerstvej pamäti našich libanonských priateľov.    

Sa  | 14.10.2011, 16:00

Fotogaléria

bejrut_5bejrut_4bejrut_1bejrut_5bejrut_4bejrut_1bejrut_5bejrut_4bejrut_1