Dolce & Gabanna Men – Zima ako vyšitá pre excentrického muža

Cassanova s citlivou dušou, elegán so srdcom robotníka, zrelý muž so štýlom školáka. V kolekcii „Eccentric Tailoring“ určenej pre obdobie Jeseň-Zima 2011 predstavili svetoznámi návrhári Domenico Dolce a Steffano Gabanna výstredného muža, ktorý sa nebojí oddať vlastnému štýlu.
dolce_5

Kolekcia D&G priniesla so sebou množstvo zaujímavých kúskov. Návrhári sa pre jeseň a zimu tohto roku nechali inšpirovať štýlom anglického speváka a skladateľa Sira Bryana Ferryho, ktorého v minulosti už neraz obliekali na významné spoločenské udalosti. Ale nie len ním...

 

dolce_3


Značka predstavila kolekciu, ktorej hlavným rysom sú širšie ramená a krátke strihy sák, úzke nohavice, nízke sedy a postranné vrecká. 
Saká pritiahnu pozornosť svojou športovou eleganciou. Úzke strihy zvýraznili široké mužské plecia, nohavice zase pridávali modelom nádych ležérnosti a nenútenosti, čo im však vôbec neuberalo na šarme. Dominantnými materiálmi na prehliadke boli velúr a zamat. Medzi farbami dominovala sivá a čierna (najmä pri zamatových návrhoch). Pestrosť do kolekcie vniesla tmavá červená v odtieňoch bordovej, burgundská červená či rumelková. 


dolce_2

 

V kolekcii nechýbali ani pletené materiály, ktoré dodávajú modelom mladistvý výraz. Pletené pruhované svetre v kombinácii s výraznými retro okuliarmi, ktorým, tak sa zdá, ešte v módnom svete neodzvonilo, menili víziu muža – elegána na plachého študenta.
I koža a kožušina si našli svoje miesto v zimnej kolekcii. Značka predstavila niekoľko návrhov výstrednejších krátkych búnd a dlhších kabátov z umelej (!) kožušiny na zimu i niekoľko úzkych „motorkárskych“ kožených búnd.

 

dolce_4


Malý úlet v kolekcii tvorilo disco sako zdobené trblietavými ozdobami vo výraznej ružovej farbe či neprehliadnuteľné červené smokingy.
Inšpirácia zo sveta robotníkov a manuálnej práce, ktorú návrhári zhmotnili v návrhoch nohavíc, bola prítomná i v topánkach. Robustná obuv s masívnymi podrážkami tvorila kontrast k elegantným zamatovým smokingom.


dolce_1

 

Výrazným prvkom kolekcie sú doplnky. Obľúbené boli, už spomínané, retro okuliare s čiernymi rámami, ale i malé elegantné klobúky farebne ladiace so sakom. Samozrejme, nechýbali motýliky a ultratenké čierne kravaty.
Pocta Bryanovi Ferrymu bola pretavená priamo do niektorých modelov pomocou tričiek s jeho potlačou.


dolce_5

 

Namiesto tradičného defilé návrhov na záver bola prehliadka ukončená „stádom“ modelov v identickom oblečení –  čiernych zamatových smokingových sakách v kontraste s ošúchanými džínsami a v bielej košeli s čiernym motýlikom – ktorí sa vyhrnuli na mólo. Uniformne tak ukončili úspešnú prehliadku venovanú výstrednosti, elegancii, ležérnosti a šarmu zároveň.


Foto: SITA/AP

 

Jana  | 28.11.2011, 08:00