Azzaro Fall – Winter 2011: Klasická a elegantná jeseň

Francúzsky módny dom Azzaro na čele s návrhárkou Vanessou Seward predstavil elegantnú kolekciu Jeseň-Zima 2011/2012. Na trh módy priniesol večerné overaly, minišaty s volánikmi, mašle, ale hlavne nadčasovú čierno-bielu kombináciu.
azzaro_tit

Kolekcia na chladné jesenné a zimné dni priniesla modely plné klasiky a elegancie.
Základnou črtou prehliadky bola kombinácia čiernej a bielej v kontrastných lemovaniach. Tie nechýbali najmä na šatách v dĺžkach mini a midi, rôznych strihov a materiálov. Mihli sa puzdrové čierne elegantné šaty ako stvorené na pracovný deň, ale aj populárne “little black dress” zo vzdušného, voľného materiálu.

 

azzaro_1

 

Krátke koktejlky prírodnej bielej s kontrastným čiernym lemovaním pritiahli pozornosť zaujímavým vrstvením volánov. Výnimkou v čierno-bielej záplave boli bordové a modré šaty krátkeho strihu s nenápadným vzorom a tiež kvetované šaty zlato-stirebornej kombinácie.
Návrhárka predstavila i jesenné kabátiky krátkeho rozšíreného strihu či plášte vhodné na večer a do spoločnosti, na elegantné šaty. Krásnym detailom návrhov bola široká kapucňa a la červená čiapočka, ktorá pridávala modelom rozprávnkový  nádych. Pre studené zimné počasie priniesla dlhý biely kožuch s trištvrťovými rukávmi zviazaný širokým čiernym opaskom.


azzaro_2

 

Snáď najzaujímavejšou časťou kolekcie sú večerné overaly. Vanessa Seward navrhla niekoľko modelov vhodných na spoločenské udalosti. Návrhy zvýrazňujú ženskú postavu, pôsobia pohodlne bez toho, aby boli ukrátené o eleganciu. Malé detaily ako štrasové gombíky, viazanie za krkom či, opäť, kontrastné lemovanie zabezpečili, aby modely naboli fádne a nezaujímavé.

 

azzaro_3


Samozrejme, kolekcii nachýbal obľubený detail návrhov Azzaro, mašle. Od maličkých až po výrazné na boku šiat a chrbte, mašle boli takmer všade. Pekne ozvláštňovali modeli a dodávali im štipku dievčenskosti a hravosti. Návrhárka využila na niektoré modely strapce a populárna bola čierna čipka, ktorá vykúkala spod šiat či nahrádzala látku na dekolte. I štras mal svoje miesto v podobe ozdôb i šperkov.


azzaro_5

 

Medzi doplnkami dominovali najmä malé klobúčiky s krátkym závojom na tvári, ktorý zakrýval oči. V kombinácii s overalmi, pôsobil tento doplnok až mierne futuristicky. Kabelky boli vo veľkosti mini, opasky midi a opätky maxi. Medzi doplnkami dominovali striebro a zlato a spomínaný štras.
Celá kolekcia pôsobí veľmi elegantne a prináša klasiku i nadčasovosť. Čierno-biela kombinácia a kontrast farieb dodal mnohým modelom šmrnc, no štipka pestrosti by kolekcii ani, niekedy pochmúrnej, jeseni neuškodila. Hoci kolekcii nechýbali ani modely na večer v podobe koktejlových šiat a overalov, bola škoda, že návrhárka nezahrnula do prehliadky žiadne večerné elegantné šaty. Tie sú totiž veľmi populárne i medzi celebritami Hollywoodu, ktoré sa rady nechávajú značkou Azzaro obliekať na rozličné spoločenské udalosti.

 


 


Vanessa Seward, hlavná návrhárka značky Azzaro od roku 2004, prevzala dizajnérske žezlo po smrti zakladateľa Lorisa Azzara. Naďalej sa jej darí udržiavať dobré meno módneho domu a nové návrhy sa stretávajú s pozitívnymi ohlasmi zákazníkov i módnej kritiky. Napriek tomu sa, ale i pôvodné  kúsky Lorisa Azzara, tešia stále veľkej popularite.


Foto: Azzaro

 

Jana  | 18.10.2011, 16:00