Svadobná rozprávka

Rozprávky od Walta Disneyho nám ponúkajú tie najkrajšie a najromantickejšie príbehy lásky – Kráska a zviera, Aladin a princezná Jasmine, Popoluška, Snehulienka či Šípková Ruženka a ich princovia-záchrancovia, tak prečo ich neoživiť práve na vašej svadbe?
rozpravkova_svad_tit

Vďaka čarovnej atmosfére, ktorú vám pomôže vytvoriť príjemná hudba, veselé farebné dekorácie, množstvo kvetín a vaša rozprávková láska, môže byť takáto svadba nielen romantickým, ale i zábavným spôsobom oslavy spojenia vašich životov.

Výber šiat je zrejme jedným z prvých krokov, ktoré budúce nevesta urobí. O rozprávkových svadobných šatách sme už písali, a tak si môžete vybrať  niektoré z nich, prípadne sa nimi inšpirujte tu. Ak však túžite po niečom viac rozprávkovom, skúste si snehobiele šaty ozdobiť napríklad decentnými ružovými kvietkami alebo, v prípade, že ste výstrednejšia povaha, si požičajte originálny kostým vybranej princeznej.

 

rozpravkova_svad

 

Ak ste sa už rozhodli pre rozprávku, v ktorej duchu sa bude váš veľký deň niesť, bude potrebné, aby ste si vybrali výzdobu, hudbu či občerstvenie. Možno sa rozhodnete napríklad pre Snehulienku a v tom prípade by ste nemali zabudnúť na krvavočervené jablká, ktoré by tvorili súčasť výzdoby alebo pred vchod do sály postavte sedem malých záhradných trpaslíkov, ktorí vašim hosťom určite vyčaria úsmev na tvári. V prípade, že uprednostníte Arielu, skúste do výzdoby zakomponovať ozdoby z mušlí a piesku a ak zvolíte Šípkovú Ruženku, zabezpečte si záplavu ruží.

 

rozpravkova_svad2

 

Neodmysliteľnou súčasťou výzdoby, ktorá vám zaručí príjemnú rozprávkovú atmosféru, je množstvo pestrých živých kvetín – ruže, orchidey, ľalie či kálie. Zahaľte svadobnú sálu do svetla vysokých sviečok a nechajte sa unášať príjemnou ľahučkou romantikou. Na svadobné stoly môžete rozmiestniť malé nenápadné figúrky postavičiek z najznámejších disneyoviek, ktoré v niektorých hosťoch možno vyvolajú nostalgické spomienky na detské časy a zároveň budú úsmevným prvkom vašej výzdoby. Hostí určite príjemne prekvapíte aj veľkou tortou v tvare známeho zámku Walta Disneyho, prípadne poschodovou tortou s rozprávkovými postavičkami navrchu.


rozpravkova_svad4

 

Nepochybne najideálnejším miestom pre vašu rozprávkovú svadbu bude zámok alebo hrad, keďže takéto miesta priam dýchajú čarovnou romantikou. Veľmi rozprávkovo bude pôsobiť, ak na sobáš prídete na vyzdobenom koči ťahanom párom bielych koní.

K vytvoreniu správnej rozprávkovo romantickej atmosféry vám okrem výzdoby určite dopomôže aj hudba. Keďže rozprávky od Disneyho sú plné zamilovaných piesní, pri ktorých sa vám budú tisnúť slzy do očí, výber je naozaj široký. Veľkej obľube sa teší známa pieseň Eltona Johna Can you feel the love tonight, ktorá zaznela v Levom kráľovi.


rozpravkova_svad3jpg

 

Hoci každá svadba je svojím spôsobom rozprávková, ak sa rozhodnete, že tá vaša sa bude niesť v duchu Disneyho rozprávky, určite na ňu nikto len tak ľahko nezabudne. Dôležité však je, aby ste mali po boku svojho vysnívaného princa na bielom koni a ostatné už nechajte na vašej fantázii. Nech sa teda vaša rozprávka začne slovami: A žili šťastne, až kým nepomreli...

 


 

Foto: weddings-avenue.com, wedimpression.com, bridalspectacular.com, cakecentral.com

Petra  | 5.10.2011, 08:00