Svadobné šaty ako z rozprávky

Mnoho budúcich neviest už od dievčenských čias sníva o rozprávkovej svadbe s rozprávkovým princom. Zrejme každá si svoju svadobnú rozprávku predstavuje inak, no asi máloktorá uvažuje o svadbe, ktorá by bolo inšpirovaná skutočnou rozprávkou, napríklad od Walta Disneyho.
svadba_rozpravka

V Amerike je však takýchto neviest pomerne dosť a dokonca existuje aj internetová stránka venovaná svadbám v štýle rozprávok od Walta Disneyho. Ak sa vám nápad rozprávkovo ladenej svadby pozdáva alebo ste zvedavá, kam až siahajú svadobné fantázie amerických neviest, prečítajte si o rozprávkovo ladených svadbách. V úvode vám najskôr predstavíme niekoľko tipov na princeznovské svadobné šaty, ktoré navrhol Alfred Angelo.


Nevesty majú možnosť vybrať si, akou princeznou či rozprávkou postavou sa chcú počas svojho veľkého dňa stať a podľa toho majú na výber aj šaty. Ponuka je široká, a tak môžu byť Arielou, malou morskou pannou, Šípkovou ruženkou, Snehulienkou, princeznou Jasmine z Aladina alebo Popoluškou.

Ak sa rozhodnete napríklad pre Arielu, Walt Disney vám ponúka prekrásne, do detailov vypracované, šaty. Šaty strihu morskej panny sú ozdobené prvkami pripomínajúcimi more. Krištáľové koráliky, perly a prepracovaná čipka pôsobia v kombinácii s drobnými flitrami skutočne oslňujúco. Navyše nariasená sukňa vytvára dojem morských vĺn, takže ide o ideálne svadobné šaty pre malú morskú pannu.

ariela

 

Pre nevesty, ktoré sa túžia stať Šípkovou Ruženkou, sú tu skutočne rozprávkové šaty s bohatou širokou sukňou z taftu ľahkého ako pavučinka. Kaskádovitá sukňa, ktorá pôsobí, akoby ju tvorilo množstvo lupienkov bielych ruží, je doplnená korzetom ozdobeným štrasovými kamienkami a ozdobou z ruží na ramienku.

 

ruzenka

 

Jemnú exotiku predstavujú šaty princeznej Jasmine, ktoré zároveň vystihujú jej odvážny a sebavedomý štýl. Vďaka vzdušnému a lesklému saténovému živôtiku, bohato zdobeným výstrihom, vyšperkovaným ramienkam a dlhej sukni, vznikol veľmi pôvabný, exotický, no jednoduchý model.

 

jasmine

 

Samozrejme, že Alfred Angelo nezabudol na prvú princeznú Walta Disneyho, ktorou bola Snehulienka. Svadobné šaty inšpirované prírodou zachytávajú jemný pôvab a krásu Snehulienky. Šaty sú ušité zo saténu a sieťovaná sukňa z čipky, na ktorej sú nenápadné kvietky, je doplnená živôtikom posiatym množstvom kvietkov z jablone z organzy a trblietavými kamienkami.

 

snehulienka

 

Disney ponúka aj šaty Popolušky či Belly z rozprávky Kráska a zviera a ku každému modelu si nevesta môže vybrať aj šperky. Pravdou je, že rozprávkové šaty ešte nie sú zárukou rozprávkovo ladenej svadby, a tak sa nabudúce dozviete, ako si vyčariť pravú svadobnú rozprávku.

 

Foto: www.disneybride.com, bridalcookie.com

Petra  | 28.9.2011, 10:00