Indické svadobné inšpirácie

Indická kultúra je azda tou najbohatšou a najstaršou na svete a svoje dedičstvo si Indovia starostlivo uchovali až dodnes. Ak vás fascinuje táto krajina, ktorá oplýva množstvom zvykov, náboženskými tradíciami a sústredením sa na duchovno, možno vás zaujme nápad usporiadať si svadbu v indickom duchu.
Mladomanželia
orientalna_svadba

Tradičným oblečením nielen na svadbu pre indické ženy je sárí. Ide o pruh látky dlhý od päť do deväť metrov a zvyčajne je ručne tkaný a ozdobne vyšívaný či maľovaný. Sárí sa omotá okolo tela a býva doplnené blúzkou tzv. čori.

 

orientalna_svadba3

 

Svadobné sárí je utkané z hodvábu a býva ozdobené nádhernými zlatými alebo striebornými výšivkami a čo sa týka farebnosti, býva väčšinou krémové, doplnené o červenú. Ak si myslíte, že bude u nás problém zohnať sárí, zabudnite na starosti, pretože svadobné sárí si môžete objednať cez internet od našich západných susedov aj s rôznymi doplnkami.

 

orientalna_svadba1

 

Samozrejme, že nie každá nevesta si trúfne obliecť pre našu kultúru netradičné svadobné sárí, a tak môžete klasické biele šaty ozvláštniť indickými ozdobami, napríklad vyšívanými orientálnymi ornamentmi či štrasovými výšivkami. Šaty môžete doplniť výraznými šperkami, mohutnými náušnicami, bohatými náramkami, zlatým náhrdelníkom či korunkou s kamienkami.

orientalna_svadba2

 

Indickú atmosféru na vašej svadobnej hostine vytvoríte nielen pomocou orientálne ladených šiat, ale aj dekoráciami a výzdobou. Tá by mala byť ladená v červeno-zlatej, prípadne fialovo-zlatej kombinácii. Na hostine by určite nemali chýbať jemné farebné závesy, ktoré by lemovali svadobnú sálu a dopĺňať by ju mohli napríklad závesy z farebných drevených či sklenených korálikov. Čo sa týka kvetinovej výzdoby, exotiku vyčaria palmy v črepníkoch a bohaté farebné kytice z rôznych kvetov v honosne pôsobiacich pozlátených vázach.

orientalna_svadba4

 

Ak sa rozhodnete pre svadbu v indickom duchu, skúste priblížiť hosťom bohatú kultúru tejto krajiny napríklad aj tým, že im ponúknete niektoré tradičné indické jedlá, ktoré sú z veľkej miery vegetariánske a známe špecifickou korenistou chuťou a počas zábavy môžete predstaviť niekoľko indických piesní. Či už zvolíte tradičnú indickú hudbu alebo uprednostníte moderné indické hity, bude to určite zaujímavá prehliadka odlišnej kultúry.

 

V prípade, že sme vás nápadom indicky ladenej svadby zaujali a chceli by ste sa dozvedieť viac o svadobných tradíciách Indie, o týždeň si môžete prečítať o tradičnej indickej svadbe.
 

 

Foto: unitedwithlove.com, lotushaus.typad.com, wedding-splendor.com, carenstyle.com, dressesindian.com, fotowala.in

Publikované 11. 9. 2011 

Petra  | 14.8.2014, 10:00