Chladné mesiace s Versacem

Módny dom Versace predstavil kolekciu na jeseň a zimu tohto roku – Versace Autumn-Winter 2011, Ready-to-Wear Collection. Na rozdiel od minuloročných pestrých a odvážnych jesenných modelov diktuje tento rok eleganciu, šmrnc a pôvab.
versace_titulka

Donatella Versace, módna návrhárka značky Versace, predstavila kolekciu Versace Ready-to-Wear jeseň-zima 2011, ktorá sa nesie v duchu klasiky, detailov a silných, sýtych farieb.
Návrhárka predstavila sériu modelov šiat jednoduchého rovného strihu nad kolená, pričom niektoré návrhy vynikajú asymetrickým riešením dekoltu.

 

versace_6

 

Čiernu farbu väčšiny modelov vyvážilo zdobenie, ktoré je vytvorené  zo zjednodušenej verzie obľúbeného vzoru značky Versace, barokových „kudrliniek“ a kvetov. Jednoduché šaty tak vďaka nápadným vzorom fialovej a zelenej farby ožili. I biela v kombinácii s modrou či žltou našli svoje miesto medzi šatami vhodnými na teplú jeseň.
 Pri modeloch vynikli i doplnky v podobe veľkých, priestranných kabeliek v podobných farebných kombináciách ako látky šiat a nechýbal ani extravagantný huňatý kožušinový golier, ktorý zahreje i tie najzimomravejšie dámy.

 

versace_2


Kolekcia prináša i modely do chladného počasia. Počnúc kabátmi, ktoré zdielali farebné kombinácie i vzory so šatami, cez kožené plášte nad kolená, až po teplejšie kabátiky s prvkami vojenského štýlu, dopĺňali jesennú kolekciu.

 

versace_1


Do zimného počasia priniesla kolekcia teplé elegantné kúsky – kožušinové kabáty stiahnuté v páse širokým opaskom. Vyniká kabát bielej farby s výraznými kožušinovými rukávmi či červený kabát z krátkosrstej kožušiny.

 

versace_3


Hoci celá kolekcia pôsobí žensky a zvodne, naozajstný šmrnc jej dodávajú modely večerných a koktejlových šiat.

 

versace_4


Donatella Versace predstavila spoločenské šaty vo všetkých dĺžkach i farbách. Nechýbali dlhé strieborné lesklé šaty, ktoré sa zalesknú na každom plese, ale ani krátke „pštrosie“ koktejlové šaty bielej i žltej farby. I tu sa prejavila asymetria modelov, nechýbali doplnky v podobe malých kabeliek či náramkov a bohate boli využité detaily ako pierka a ozdobné šitie. Dlhé splývavé modely striedali krátke a odvážne, všetky však výnimočne ženské a príťažlivé.

 

versace_5


A čo na jeseň na nohy? Kolekciu dotvárali vyššie čizmičky na šnúrovanie, s otvorenou špičkou by ste však asi cez upršanú jeseň neobstáli. Hoci farebne topánky vyzdvihovali a dotvárali atmosféru modelov, sú na jeseň vhodné iba dovnútra. Spoločenské šaty boli doplnené vysokými, nie veľmi výraznými sandálmi, ktoré šatám nekradli pozornosť.
Vojenské motívy boli prítomné na mnohých modeloch kolekcie, na kabátoch i na šatách a v kombinácii so ženskými strihmi a sýtymi farbami, ktoré k jesení patria, tvorili zaujívavú súhru sily a ženskosti. Návrhárka nevynechala ani obľúbenú kombináciu čierna-biela a šikovným využitím populárneho vzoru, ktorý sa „kĺzal“ po mnohých modeloch dodala kolekcii vôňu originality, elegancie a ladnosti.


Foto: SITA/AP

 

Jana  | 22.9.2011, 16:00