Najväčší dôkaz oddanosti

Ak ste sa ešte stále nepresvedčili o dôvere a oddanosti jedného k druhému, inšpirujte sa príbehom vari o najzaujímavejšom psíkovi. Hačikó je psík, ktorý lásku k svojmu pánovi povýšil nad všetko ostatné.
haciko2

V prípade, že ste filmovým fanúšikom, určite vám neunikol film s názvom Hačikó – príbeh psa, kde hlavnú úlohu psíkovho pána stvárnil Richard Gere. Film je z roku 2009, no skutočný príbeh sa odohral ešte oveľa skôr. Kto ešte tento pozoruhodný filmový počin nevidel, nemal by si ho nechať ujsť. Upozorňujeme, že citlivé povahy si musia nachystať balíček vreckoviek. Naozajstný Hačikó bol veľmi vzácna rasa akita inu. V minulosti bol sprievodcom japonských mníchov, ktorí ho vyšľachtili pre boj.


Majiteľom Hačika sa v roku 1924 stal profesor z Tokijskej univerzity Hidesaburó Ueno. Vytvorili si medzi sebou neuveriteľné puto. Psík každý deň odprevádzal svojho pána do práce a večer ho čakal na vlakovej stanici Šibuja. Jedného dňa sa však Ueno z práce nevrátil, pretože náhle zomrel. Hačikó sa dostal do opatery profesorových príbuzných, no stále im utekal a vracal sa do jeho domu. Nakoniec sa o neho začal starať profesorov záhradník, ktorý ho poznal od šteniatka. Každý večer utekal Hačikó na stanicu, aby počkal na svojho pána. Čakal neuveriteľných 11 rokov. Nikdy sa ho už nedočkal a na stanici aj zomrel...

Hačikov srdcervúci príbeh sa stal zo dňa na deň hitom, keď o ňom profesorov bývalý žiak v roku 1932 uverejnil článok. Obyvatelia Japonska sa začali zaujímať o pozoruhodného psa. Na stanici Šibuja dodnes stojí jeho bronzová socha a jeho pozostatky sú uložené v Národnom vedeckom múzeu v Tokiu. Pre budúce manželské páry preto nie je nič lepšie ako tento príbeh. Vyvoláva veľa otázok o dôvere a ak ste na ne našli správne odpovede, potom ste pre seba ako stvorení.

 

Foto: 2.bp.blogspot.com

Silvia  | 20.8.2011, 11:00