Najstaršia vnučka kráľovnej Alžbety II. sa vydala

Anglicko v tomto roku zažilo dve kráľovské svadby. Po princovi Williamovi a Kate Middleton sa dnes vydávala aj jeho sesternica Zara Phillips. Jej svadba však bola komornejšia.
nevesta_zara_phillips_mike_tindall

Profesionálna jazdkyňa na koni si vzala kapitána anglického rugby tímu Mika Tindalla. Svadobná ceremónia sa začala o tretej hodine popoludní pred škótskym kostolom Canongate Kirk v Edinburghu.

 

nevesta_zara_otec

 

Nevesta dorazila s pár minútovým meškaním v svadobných šatách moderného odtieňa ivory od Stewarta Parvina, osobného krajčíra kráľovnej. Vlasy a hlavu Zary zdobil závoj z hodvábneho tylu dlhý až po zem a v rukách zvierala veľkú kyticu z krémovo bielych kvetov. Doplnky tvorili topánky od Jimmyho Choo a tiara požičaná od nevestinej matky, princeznej Anny. Ženích bol oblečený do obleku, nohavice ktorého boli pokryté tenkými šedými pásikmi.

 

nevesta_princezna_anna

 

Nebola by to anglická kráľovská svadba, keby na nej nebolo množstvo klobúkov. Ale odlišnosť s Williamovou aprílovou svadbou je predsa len zrejmá. Samotná nevesta si neželala, aby jej svadba bola verejná. „Moja svadba nebude ako Williamova a Katina. Určite na nej nebude tak veľa ľudí, bude oveľa menšia, len za prítomnosti blízkej rodiny a priateľov. Katina a Williamova svadba bola úžasná, ale naša bude úplne iná,“ vyjadrila sa Zara pred svadbou pre Hello Magazine.

 

nevesta_william_kate

 

V týchto chvíľach by už mala prebiehať svadobná hostina pre asi 300 hostí v priestoroch kráľovského paláca Palace of Holyroodhouse kúsok od kostola, kde sa konal obrad.

 

nevesta_zara_phillips

...

 

nevesta_zara_phillips_mike_tindall_2

 

 


Foto: SITA, Chris Jackson / Getty, Dylan Martinez / Getty

Lenka  | 30.7.2011, 19:30