Fashion blogeri: Na stope letným trendom

Ak sa neviete zorientovať v letnej móde a máte pochybnosti, či tá krátka sukňa alebo sandáliky ešte môžu byť, alebo by bolo najlepšie sa k nim nepriznávať, nezúfajte. Naši fashion bloggeri sú módou živí a pozorne sledujú všetko, čo sa mihne v kolekciách svetových módnych návrhárov. A čo vám podľa nich prinavráti sviežu letnú náladu a podčiarkne váš štýl?
titulka_letne_trendy

Do našej blogosféry sme rozhodili siete s návnadou - čo vás toto leto v móde príjemne prekvapilo, šokovalo, uhranulo, nadchlo alebo očarilo?

Stačilo pár dní, aj keď chladných a upršaných, a mailová schránka sa nám naplnila odpoveďami, z ktorých cítiť ich zanietenosť a vášeň pre všetko, čo súvisí s módou, trendmi a štýlom.

Poďme teda na to, pekne "od podlahy".


K špeciálnej kapitole - sandáliky a topánky - sa vyjadril fashion bloger Lukáš Čunderlík.

 

cunderlik"Čo ma príjemne prekvapilo? Nová kolekcia PRADA. Vždy ma znova a znova milo prekvapí. Ich topánky človek proste nemôže nemilovať a poprepletane zapletanú kolekciu na toto leto Spring/Summer 2011 už duplom nie. Zapletaná koža a slama, samé výrazné pásiky a kocky, plno hravých farieb a metalických odtieňov, retro štýl 40.-tych rokov, pánske prvky, zaoblené špičky a plné platformy... juj, toľko prepracovanej krásy! A čo ma uhranulo? Crazy heels! Bláznivé, šokujúce, neforemné, často nenositeľné opätky a platformy. Kam na tie nekonečné nápady tí dizajnéri chodia?" 

 

titulka_lukas_38

.....

 

lukas_24

 

Viac o letných trendoch v topánkach čítajte v Lukášom blogu: Na stope letným trendom v topánkovej móde I., na druhý diel sa môžete tešiť v stredu a na tretí v piatok.


 

K topánkam laďme kabelku a keď je navrhutá a ušitá na mieru, ako tá od módnej návrhárky a blogerky Andrey Paldan, závan exkluzivity dodáva trendu stálosť. 

andrea_paldan"Tento rok som znovuobjavila čaro slamených tašiek, ktoré sú pre leto také typické. Zvyčajne sú vyrábané z morskej trávy, v prírodnom odtieni alebo farbené, rôzne pletené, kombinované s bavlnenou látkou a podobne. Neodolala som. Vzdušnosť, ľahkosť a bezstarostnosť bytia, ktoré predstavujú, sa dostali aj do môjho dizajnu módnych doplnkov. Táto dámska kabelka má futuristický tvar formovaný z prírodných vlákien zo stromu Abaca rastúceho na Filipínach. Pôsobí veľmi krehko a zároveň pevne."  

 

apbag3_4pohladweb

 

Viac o prototype kabelky vytvorenej pre Institut Francais de la Mode v Paríži si prečítajte a pozrite  v blogu Andrey Paldan - Čaro slamených tašiek.

 


 

Tak, topánky a kabelky by sme mali, pozrime sa teda bližšie na šaty, sukne, blúzky očami fashion blogera Patrika Gurčíka.

patrik_blog

"Chcel by som vyzdvihnúť sezónny hit - color blocking (alebo ak chcete, tak farebné bloky, no anglický výraz mi na to sedí viac). Nikdy som si nevedel predstaviť kombinácie skutočne pestrých farieb na jednom outfite. Táto sezóna, konkrétne tento trend, mi ukázal, že aj pestrá cyklámenová v kombinácii s pestrou korálovou môže vyzerať priam úchvatne. Najviac mi učarovala Gucci kolekcia na aktuálnu sezónu, kde môžeme vidieť aj kombináciu petrolejovej, oranžovej a fialovej. Táto kolekcia sa stala aj mojím absolútnym víťazom spomedzi kolekcií na leto 2011."

 

fotocolorblockingvsflipflops 
Ak vás zaujíma, čomu by ste sa podľa Patrika mali v letnej móde vyhnúť, prečítajte si jeho blog Flip-flopy verzus color blocking.

 


 

A aký má pre nás tip blogerka Natália Bizoňová Kacinová - Queen of the World?

natalia_116_88_1"Mňa veľmi teší, že v letných trendoch dominuje kvetinový vzor a čipka. Zbožňujem kvetinové vzory, pretože pôsobia na mňa veľmi sviežo, pozitívne a čisto. Kvety vo mne vzbudzuju pocit dobrej nálady a energie. A také je vlastne aj leto. Na jar sa príroda prebúdza, aby v lete išla na plné obrátky. Ja osobne si leto užívam. Ľudia sú pokojnejší, veselší, vďaka slnečným dňom majú dobrú náladu a úsmev na tvári. Vychutnávam si teplé letné večery vonku na terase. No a večer je správny čas na moju obľúbenú čipku, ktorá je sexi zvodná, ale romantická zároveň. To sú trendy, v ktorých som sa ja našla."

 

natalia_kacinova

 

Šaty na foto sú z novej kolekcie Gant, ktoré si Natália zvolila na krst CD Dalibora Jandu.

 


 

Ak aj vás toto leto v móde niečo príjemne prekvapilo, šokovalo, uhranulo, nadchlo alebo očarilo, určite nám dajte o tom vedieť :)

 

 

Kristína  | 2.8.2011, 06:00