Pirátska svadba: Láska na šírom mori

Ak máte rady dobrodružstvo, šíre more a k tomu obľubujete Pirátov z Karibiku, pripravili sme pre vás niekoľko typov na svadbu v pirátskom štýle. Tak hor´sa na palubu a nechajte sa unášať vlnami fantastickej svadobnej plavby.
piratska_svadba_titulka

Pri plánovaní vašej pirátskej svadby budete ako prvé potrebovať originálne svadobné oznámenia. Čo by ste povedali na to, keby ste vašim hosťom poslali správu vo fľaši? Budú vám na to stačiť menšie umelohmotné fľaše, do ktorých vložíte svadobné oznámenie napísané na pergamenovom papieri. Fľašu zatvoríte korkovou zátkou, prípadne ju môžete zapečatiť voskom a pošlete ju v malom balíku. Svadobní hostia budú určite príjemne prekvapení a zároveň budú vedieť, na čo sa majú pripraviť.

 

piratska_svadba2


Jednou z najdôležitejších vecí pri organizovaní pirátskeho svadobného dňa je výzdoba. Najlepšie by bolo, ak by ste mali možnosť usporiadať hostinu na lodi, kde sa o atmosféru postará kolísanie na vlnách (aj keď nie morských). Alternatívou je však výzdoba svadobnej sály alebo aj vašej záhrady. Na starej povale sa určite nájde veľká drevená truhlica, ktorá vám môže poslúžiť ako dekorácia. Postačí, ak ju naplníte pokrčenými novinami a zakryjete ich zlatou látkou. Na ňu poukladajte čokoládové „zlaté“ mince, starú bižutériu, farebné kamienky, retiazky a iné poklady.


piratska_svadba1

 

Na steny zaveste plagáty so staro pôsobiacimi námornými mapami sveta, ktoré určite zoženiete v papiernictve alebo na internete. Rovnako pôsobivé budú mapy pokladov, ktoré si zručnejšie nevesty vyrobia aj samy. Nezabudnite ani na typickú čiernu pirátsku vlajku s lebkou s prekríženými hnátmi. Každý morský vlk mal svojho veľkého papagája, takže súčasťou výzdoby by mal byť aspoň umelý či plyšový papagáj. Ak má ten váš morský vlk zmysel pre humor, môže si ho pripevniť na plece a bude ako skutočný pirát.  


 

piratska_svadba3

 

Pirátske prostredie vám pomôžu vytvoriť siete zavesené na stenách alebo na stoloch a veľké palmy v kvetináčoch. Čo sa týka výzdoby stolov, nemali by tam chýbať zlaté svietniky s vysokými sviečkami a efektne budú vyzerať aj korálkové náhrdelníky, mušle či farebné kamienky len tak pohodené na obruse. Keďže sa žiaden pirát nezaobišiel bez dobrého rumu, na stoloch by mali byť fľaše karibského bieleho rumu. Okrem toho by tu nemali chýbať morské pochúťky, prípadne torta ozdobená v pirátskom duchu.

Určite vás zaujíma, ako by mali vyzerať svadobné šaty určené na takýto typ svadby. Je na vás, či zvolíte tradičnú bielu alebo rôzne farebné kombinácie ako napríklad červenú s čiernou alebo hnedú s bielou. Čo sa však týka strihu, mali by to byť korzetové šaty s viditeľným viazaním buď na chrbte, alebo vpredu na dekolte.

 

piratska_svadba4

 

Váš morský vlk by nemal mať problém s oblečením, pretože kostým piráta si môže zohnať v požičovni. Nemala by mu chýbať červená šatka a trojrohý klobúk, dlhý zdobený kabát alebo biela voľná košeľa, čierne či hnedé nohavice a, samozrejme, čižmy po kolená. Pre vytvorenie čo najvernejšieho pirátskeho dojmu vám poslúži páska cez oko a spomínaný papagáj na pleci.

piratska_svadba5

 

Ak patríte k odvážnejším nevestám a túžite sa odkloniť od tradičnej svadby, možno práve pirátska svadba môže byť originálnym a netradičným spôsobom, ako to dosiahnuť. Dôležité je, aby vám celý život vial do plachiet ten správny vietor.

 

Foto: earthlink.net, ifoundtheperfectplace.blogspot.com, weddingphotographydirectory.com, themakeupbox.com, piratecostume.org, offbeatbride.com, rennaissancedress.com

Petra  | 1.8.2011, 10:00