Svadobné šaty: Rosa Clará 2012

Svetlo sveta uzrela kolekcia svadobných šiat na rok 2012 od španielskej návrhárky Rosy Clary, ktorá sa do značnej miery inšpirovala osemdesiatymi rokmi, no pritom nezabudla na svadobnú klasiku.
rosaclara_titulka

Kolekcia na budúci rok je tvorená dvoma hlavnými prúdmi. Jeden z nich je charakteristický obtiahnutými živôtikmi, opaskami a objemnými sukňami z čipky alebo organzy. Druhý prúd tvoria čisté a minimalistické línie, jednoduché korzety tričkového strihu s odhaleným chrbtom, asymetrické výstrihy a vzdušné nadýchané sukne.

 

rosaclara_018

 

Jednoduchý bielučký priliehavý korzet s nenápadným riasením na modeli nazvanom Alcántra dokonale prechádza do bohato vrstvenej dlhej sukne, ktorá sa počas chôdze nadnáša ako najjemnejšie páperie. Zaujímavo zdobený metalický opasok vytvoril naozaj očarujúco pôsobiace šaty.

 

rosaclara_034


Zlatý model nie je netradičný len svojou farbou, ale aj na prvý pohľad jednoduchým strihom pripomínajúcim zavinovacie šaty. Pri bližšom prezretí určite oceníte nariasenú aplikáciu, ktorá model ešte viac ozvláštňuje. Za povšimnutie stojí nielen farba tohto modelu, ale i jemný ligotavý nádych látky. Vďaka nemu sa z každej nevesty stane slnečná víla a rozjasní aj každú sálu.

 

rosaclara_015

 

...

 

rosaclara_014

 

Šaty s bohato nariasenou tylovou sukňou a korzetom, ktorý je ozdobený krásnou a detailne prepracovanou čipkou sú skutočným skvostom kolekcie. Snehobiely model je ako stvorený pre romantické princeznovské duše, pretože v ňom budete pôsobiť, akoby ste sa vznášali na veľkom obláčiku.

 

rosaclara_001

 

...

 

rosaclara_008

 

...

 

rosaclara_011

 

...

 

rosaclara_012

 

...
 

rosaclara_016

 

...

 

rosaclara_020

 

...

 

rosaclara_021

 

...

 

rosaclara_023

 

...

 

rosaclara_024

 

...

 

rosaclara_030

 

...

 

rosaclara10

 

Dlhé splývavé šaty, detailné drapérie a odvážne opasky vo farbách zlata alebo karamelu sú jasným dôkazom toho, že netradičná kolekcia svadobných šiat z dielne španielskej dizajnérky je určená pre všetky nevesty, ktoré túžia aj po iných ako princeznovských šatách pre svoj veľký deň.

 

Foto: Barcelona Bridal Week

Petra  | 21.7.2011, 09:00