Tie roky sedemdesiate alebo svadba v štýle hippies

Spontánnosť, sloboda, mier, láska, ale i drogy charakterizovali generáciu príznačne nezvanú deti kvetov. Toto hnutie namierené proti vojne vo Vietname doslova prekvitalo na prelome šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov. Napriek tomu mnohé módne prvky z tohto obdobia sú nadčasové a moderné aj dnes. Pozrite sa, ako asi mohla vyzerať hipisácka svadba a sprevádzajte ma spomienkami na tie roky sedemdesiate.
hippie_titulka

Videla som najkrajšiu svadbu, akú si len viete predstaviť. Skvelá atmosféra, more farieb a úžasná zábava. Moja kamarátka Donna, teda nevesta, bola skutočne nádherná. Oblečené mala krémové bavlnené šaty veľmi jednoduchého strihu so zaujímavým koženým opaskom.

 

hippie_svadba4

 

Od tradičných uhladených svadobných šiat sa odlišujú najmä tým, že majú dlhé rukávy a sú vzdušné a ľahučké. Myslím, že sú aj omnoho pohodlnejšie ako nariasené šaty s korzetom.

 

hippie_svadba2

 

Bola som už na viacerých svadbách a videla som šaty od výmyslu sveta. Keďže sme deti kvetov, aj svadobné šaty sa nesú v pestrých kvetinových farbách. Celkom sa mi páčili aj batikované šaty, ktoré si nevesta môže vyrobiť sama.

 

 

hippie_svadba3


Niektoré nevesty sa vydávali naboso, iné mali obuté kožené sandále bez podpätku a ďalšie zas korkové sandále s plným podpätkom, či hnedé kožené mokasíny.


Veľmi pôsobivo vyzerali rôzne doplnky, ako napríklad náušnice z pierok, kožená čelenka, šatky alebo venček z kvietkov vo vlasoch, náramky a farebné korálové náhrdelníky. Pri hippies štýle platí, čím viac doplnkov, tým lepšie. Všetky nevesty mali dlhé rozpustené vlasy a žiadne, prípadne len veľmi jemné a prirodzené, líčenie.

 

hippie_svadba5

 

Aby som nezabudla, aj ženích vyzeral veľmi dobre. Oblečené mal zvonové roztrhané rifle a batikovanú tuniku, na ktorej mal hnedú koženú vestu. Avšak niektorí ženísi na predchádzajúcich svadbách mali batikované trička a plátenné nohavice či klasický oblek, ktorý bol výnimočný svojou výraznou farbou.


Svadba mojej kamarátky sa konala vonku a výzdobu tvorilo nekonečne veľa kvetín, najmä sedmokrások. Stoly s bielymi obrusmi sa prehýbali pod kyticami živých kvetov. A keby ste mohli vidieť a ochutnať tú fantastickú tortu. Hýrila všetkými farbami a bola

ozdobená symbolom mieru a opäť kvetmi.

 

hippie_svadba1


Úžasnú atmosféru pomohla vytvoriť aj hudba a my sme si vychutnali skladby od The Beatles, Janis Joplin a Mamas and Papas. Keď sme sa vytancovali dosýta, začali sme debatovať pri jemných jazzových melódiách.

Oslava lásky sa skončila až ráno, keď si mladomanželia zatancovali pri východe slnka. Potom zmizli vo svojom karavane a vydali sa na svadobnú cestu na najväčší hudobný festival vo Woodstocku.

 

Foto: i-weddingdresses.com, iconicstaples.blogspot.com, blogcatalog.com, hippieshop.com  

Petra  | 12.10.2011, 09:00