Hrušky majú zelenú

Prednedávnom sme vám priniesli článok na tému krátkych svadobných šiat na obdĺžnikový typ postavy. Dnes sa sústredíme na ďalšie ženské partie, presnejšie na hruškový typ postavy alebo Pear body shape. Ako už napovedá i samotný názov, problémovým miestom sú spodné partie - širšie boky a väčší zadok.
hrusky_maju_zelenu

Základnou otázkou v tomto prípade je, či sa vôbec dajú nájsť šaty na takúto postavu bez toho, aby nevesta vyzerala zle. Odpoveď je jednoduchá. Dajú sa nájsť. Len treba byť pozornejší pri výbere strihu a materiálu. Ženy „hrušky“ majú vo väčšine prípadov aj veľké prsia a preto si môžu dovoliť experimentovať s veľkými výstrihmi. Nesmú však zabúdať na to, že prsia musia byť veľmi dobre spevnené, aby neovísali a nepôsobili dojmom, že sú nižšie, ako v skutočnosti. Rovnako by nemali byť príliš vyzdvihnuté, pretože by mohli vykúkať na nesprávnych miestach a nevesta by vyzerala ako keby mala prsia neforemné a napojené hneď ku krku. Žena, ktorá má veľké a zároveň pevné prsia je vďačným objektom pre veľké výstrihy. Skúšajte akékoľvek variácie, vyhnite sa len obtiahnutým šatám bez ramienok, ktoré nie sú vhodné pre objemný dekolt.

 

jesusdelpozo_11


V prípade, že má žena malé prsia a širšie boky, správnym krokom by bolo zvoliť nariasený vrchný diel šiat, aby sa opticky vyrovnali proporcie. Tento postup sa neodporúča ženám s opačným problémom. Ak si oblečiete nariasené šaty a máte veľké prsia, pridáte im ešte viac na veľkosti. Veľmi pekne na vás budú vyzerať šaty na jedno ramienko, ktoré by malo byť hrubšie.

 

elisabethbarboza_014


A aká by mala byť správna dĺžka krátkych svadobných šiat? Silnejšie nohy a boky by mali ostať zakryté, preto neodporúčame minišaty. „A“ – čkový strih tiež nie je pre tento typ vhodný. Najlepšie je zvoliť padavé šaty zo vzdušného materiálu, ktoré zakryjú všetky nedostatky a poukážu na to, čo je na vás pekné. Ich dĺžka by mala byť tesne nad kolenami. Skvele ich doplníte topánkami na vysokých podpätkoch, ktoré vám nádherne predĺžia nohy.

 

rosaclara_011


Hruškový typ postavy najlepšie vyniká v šatách s antickým nádychom, či už sú to krátke alebo dlhé šaty. Tie sú samy osebe výrazné, preto už nepotrebujú žiadny veľký doplnok. Určite k nim nepatria závoje ani čelenky. Jednoducho si do vlasov pripnite kvet alebo väčšiu sponu a ozdobte sa jemnými šperkami.


Ak máte záujem mať krátke aj popolnočné šaty, nemusíte sa báť farebnosti. Vhodné sú všetky farby. Ženy s tmavou pokožkou očaria vo výrazných farbách, ako je napr. žltá alebo zelená. Svetlejšie nevesty sa môžu pohrať s ružovou, šedou alebo krémovou farbou. Pre váš typ postavy sa neodporúčajú veľké a výrazné vzory, ktoré zbytočne rozširujú a pridávajú na váhe. Tiež sa vyhnite károvaným a premašličkovaným šatám.

 

teresa_ripoll_008


Nebojte sa experimentovať, krátke svadobné šaty sú aj pre vás. Verte, že každá žena môže byť krásna, len to musí chcieť. Nezabudnite, že šaty sú druhoradé, pokiaľ sa sama nepovažujete za krásnu a vyrovnanú ženu.

 

Foto: Barcelona Bridal Week,

titulka ilustračné foto SITA/AP

Silvia | 18.11.2011, 08:00