Krátke šaty i pre banánovú postavu

Už dávnejšie sme rozoberali tému krátkych svadobných šiat a hľadali sme odpovede na otázky, či sú vhodné alebo si má radšej žena zvoliť klasické dlhé šaty. Poďme sa teraz pozrieť na štyri základné typy ženskej postavy, podľa ktorých si veľmi ľahko dokážete vybrať svoje vysnívané krátke svadobné šaty. V nasledujúcich riadkoch sa môžu inšpirovať budúce nevesty, ktoré majú obdĺžnikový typ postavy (Bannana body shape), teda sú vysoké, chudé, s malými alebo žiadnymi prsiami a útlymi bokmi.
2011shortminiweddingdressesbyjordanmoments4

V prípade, že meriate okolo 180 cm a ste chudučká, neváhajte a doprajte svojmu nastávajúcemu neodolateľný pohľad rovno pri oltári, na svoje nekonečne dlhé nohy v absolútne kratučkých šatách. Vaša výška vám to dovoľuje a nebudete pri tom pôsobiť komicky. Obávať by ste sa mohli len reakcie okolia, pretože Slovensko je ešte stále nekompromisné voči tomu, kto vybočí z pevne vyšliapanej cesty. Je len na vás, či by ste sa takto dokázali ukázať vo svoj svadobný deň.

 

 fransbaviera_015


Ak chcete vašej postave bez bokov dodať trošku viac ženskosti, nemusíte sa báť experimentovať s nariasenými sukňami. V letnej ponuke krátkych svadobných šiat nájdete rôzne variácie, napr. pierka po celej sukni alebo balónový strih, ktorý vytvorí dojem neexistujúcich bokov. Vtedy je odporúčaná dĺžka šiat do polovice stehien, pretože tesne nad kolenami by už mohli znetvoriť vašu postavu. Rovnako dobre by sa na takomto type postavy vynímali aj šaty vpredu krátke a vzadu dlhé až po zem. Ukázali by ste tak vaše pekné nôžky a na zadnej časti by ste mohli mať nariasenú sukňu alebo veľkú mašľu, ktorá splní delikátnu úlohu dodať vášmu zadočku ten správny objem.

 

elisabethbarboza_009

A čo robiť vtedy, keď ani vaše prsia nemajú skoro žiadny objem? Nevešajte hlavu. Nemusíte sa trápiť takými problémami, aké majú vaše kolegyne s veľkým poprsím. Nebolí vás chrbát a pri výbere podprsenky sa tiež nezapotíte, keďže malé prsia sú skoro vždy pevné a majú pekný tvar. Preto najlepším riešením dekoltu na krátkych šatách je vystužený korzet alebo nariasenie prednej časti. Môžete si dovoliť aj plavkový strih vrchného dielu šiat so zaväzovaním okolo krku, ktorý vytvorí pekný efekt a ešte navyše opticky oklame vaše okolie aspoň o jednu veľkosť. Ak patríte medzi tie šťastné, ktoré majú malé, no veľmi pevné prsia, neváhajte a vyskúšajte srdcový výstrih, ktorý odhalí vašu hruď v plnej kráse. Možno však nemáte odvahu na takéto odhalenia, a preto máme v rukáve ešte jeden príklad. V šesťdesiatych rokoch minulého storočia vládlo svetom hnutie hippies. Možno sme vás teraz zarazili, ale skutočne vás nejdeme presviedčať, aby ste šli pred oltár nahá. Dievčatá kvetov veľmi rady nosili minišaty s dlhými rukávmi a táto móda je teraz veľkou novinkou vo svete svadieb. Stačí si pozrieť modely od uznávaných dizajnérov a tí vám ukážu, že aj z obyčajných chlapčenských šiat sa dajú urobiť zázračné kúsky. Používajú na ne čipku alebo satén a vyzerajú naozaj úchvatne.

 

piedad_rodriguez_008


A čo vašej postave neodporúčame? Vyhýbajte sa šatám pod kolená, pretože by vás mohli zbytočne predĺžiť. Rovnako by ste siahli vedľa, keby ste zvolili tubové šaty s hrubými ramienkami. Ešte viac by zvýraznili vašu obdĺžnikovú postavu. Vhodné nie sú ani šaty, ktoré sú zoštíhlené v páse a pokračujú rovnou sukňou. Ste síce chudá, no nedosiahli by ste žiadny efekt, pretože pás splýva rovno do bokov.

 

elisabethbarboza_015


Pri krátkych svadobných šatách sa splní pravidlo, že menej je niekedy viac. Pri vysokých a štíhlych ženách je to dvojnásobné. Málo látky na dlhom tele je výzvou pre vaše vlasy. Aby sa dosiahol naozaj nádherný kontrast, najlepšie by bolo nechať vlásky rozpustené. Veľmi dobre budú pôsobiť upravené veľké kučery, ako aj rovné dlhé vlasy. Iné to je vtedy, ak máte krátky účes. Ani vtedy to nie je na škodu, pretože si môžete dovoliť ozdobiť účes výraznými sponami alebo pierkami, ktoré priam volajú po tom, aby mohli zvýrazniť vaše krátke šaty. Nápadov je mnoho, treba si len vybrať.

 

Foto: Barcelona Bridal Week

 

Silvia  | 15.11.2011, 08:00