Neveste sa zručnosť zíde

Tak a mám to za sebou. Dvojo štátnic v priebehu týždňa a tituly konečne v kapse. Všetky tie ťažko naučené vedomosti sú mi ale momentálne (75 dní pred svadbou) úplne nanič. Využívam skôr praktické zručnosti a osvojené ťahy ihlou a niťou.
pierka_1

Už ako malá som bola presvedčená, že všetko, čo bude v mojich silách, si na svadbu vyrobím sama. Ani po toľkých rokoch som názor nezmenila, a tak som dnes začala pierkami pre hostí. Určite by bolo jednoduchšie kúpiť ich v nejakej galantérii, ale to by nebolo ono. Navyše v bielo-cyklaménovej kombinácii som ich zatiaľ nikde nevidela a chcem, aby čo najviac ladili s ostatnou výzdobou. S materiálom som mala jediný problém - vybrať si z toľkého množstva odtieňov, materiálov, šírok a pod. Zvíťazila jednoduchosť, 6 mm široká biela a cyklaménová  stužka a látková kvetinka s malým kamienkom uprostred. Tak už to len pospájať.

pierka_2

Nastrihala som si 16 cm dlhé biele pásiky a 10 cm dlhé cyklaménové pásiky. Špendlíkmi som v polystyréne naznačila štvorec s rozmermi 3 x 3 cm, bielu stužku obtočila do požadovaného tvaru a v strede prešila.  

pierka_3

Cyklaménovú stužku som už len jednoducho preložila v strede a opäť prešila. Konce oboch stužiek som zastrihla došikma, aby sa nepárali.

pierka_4

Niekoľkými jednoduchými ťahmi som ešte do stredu prišila kvietok a moje prvé pierko je hotové :). Zozadu ešte pripevníme špendlík a svadobčania budú fešáci.

pierka_5

Takže v prvom kole (to znamená v niekoľkých skúšobných hodinách pri sledovaní obľúbeného seriálu) som zvládla 22 pierok :). Ešte približne 5x toľko a počet bude kompletný. Čo sú ale dopichané prsty v porovnaní so skvelým pocitom, že aj maličkosti ladia. Napríklad tieto pierka s motýlikom na mackovi, ktorý bude zdobiť svadobné auto...

Nepotrpím si na dokonalosť, neprekáža mi ani to, že jedno pierko je kratšie, iné dlhšie. Veď ja nie som nijaká profesionálka v ručných prácach, ale mám rada detaily a teším sa, že ich dotváram sama.

pierka_6

A už viem, čo bude nasledovať, keď túto prácu dokončím. Chystám sa na výrobu venčekov na dvere. Už hľadám ten správny materiál a pomôcky a držím palce každej neveste, ktorá si aj takýmto spôsobom chce svoje svadobné prípravy užiť čo najviac :).

 

 

 

 

Zuzi  | 27.6.2011, 20:00