Cukríkovo sladká, nežne ružová: Svadba v štýle Barbie

Bábika Barbie je na svete už vyše päťdesiat rokov a patrí k najobľúbenejším dievčenským hračkám. Napadlo by vám však stať sa ňou na vašej svadbe? Je to netradičné a výstredné, ale na svete sa nájdu nevesty, ktoré sa rozhodli pre presne takýto typ svadby. Pripravte sa na ružové more, gýčové ozdoby a naivnú sladkosť, pretože taká je Barbie svadba.
barbie_titulka

Možno sa vám nápad sladučkej svadby bude zdať bláznivý či detinský, no s trochou irónie a nadhľadu by to mohla byť celkom zábava. Treba uznať, že ide o originálny nápad a ak máte zmysel pre humor, môže sa z takejto svadby stať perfektná rozlúčka s dievčenskými časmi a vy si poslednýkrát užijete nevinnú ružovú.

Keďže sa ako nevesta stanete na jednej deň bábikou, budete potrebovať predovšetkým dokonalé šaty. O Barbie svadobné šaty nie je na trhu núdza a tento rok dokonca vyšla kolekcia takýchto modelov. Japonská módna dielňa Kuraudia pri príležitosti päťdesiateho výročia "narodenia" Kena, teda priateľa Barbie, predstavila kolekciu svadobných šiat inšpirovaných práve touto bábikou.

 

barbie10

 

Kolekcia zachytáva hravosť Barbie skombinovanú s jej ženskou nežnosťou a, samozrejme, dominujú jej všetky odtiene ružovej. Čo sa týka farieb, nájdeme tu aj klasickú bielu či ružovú a čiernu. Modely sú bohaté aj na kvetinové vzory, bodky či pásiky. Takže šaty nie sú ani náhodou nudné.

 

barbie1

 

Svadobné šaty Barbie nezaostávajú ani svojou bohatosťou a ozdobnosťou. Jednoznačne najobľúbenejším prvkom sú mašle a mašličky, čím väčšie, tým lepšie. Na niekoho môžu pôsobiť gýčovo, pre iného sú rozkošné, no k bábike Barbie neodmysliteľne patria. Ak by ste sa chceli stať Barbie nevestou, hľadajte nadýchané ružové šaty so širokánskou sukňou, ktorá vyzerá ako veľký kopec ľahkej jahodovej šľahačky a nezabudnite na množstvo mašličiek. K šatám si nájdite ružové topánočky a Barbie je na svete.

 


barbie_topanky

 

Váš vzhľad doplní make-up, vďaka ktorému budete skutočne vyzerať ako bábika. Dôležitý je podkladový make-up, ktorý by mal byť veľmi jemný a bledý, aby dodal vašej tvári nevinnú čistotu. Líčka zvýraznite ružovou lícenkou. Ak sa nemôžete pýšiť dlhými riasami, pomôžte si umelými. Môžete si byť istá, že keď zaklipkáte očami, váš Ken padne na kolená.

 


barbie_makeup2

 

Pre ešte väčšie zvýraznenie očí, použite čiernu linku na hornom i dolnom viečku. Kontúry oka potom zjemnite bledými ružovými očnými tieňmi. Čerešničkou, a to doslova, na vašej tvári budú pery. Najvhodnejšie farby pre Barbie look sú práve čerešňová alebo žuvačkovo ružová. Možno si pomyslíte, že takto budete vyzerať umelo a neprirodzene, ale úprimne povedané, veď taká je aj bábika Barbie.

 

barbie7

 

Samozrejme, že pre dokonalú svadbu v štýle Barbie, vám len šaty a make-up stačiť nebudú. S výzdobou to však vôbec nebudete mať ťažké. Postačí, keď ju celú zladíte do ružova. Možno je tej ružovej na vás až príliš, skúste ju teda doplniť o čiernu, aby sa váš nastávajúci a ostatní príslušníci silnejšieho pohlavia necítili ako na dievčenskom večierku, prípadne zvoľte ružovo-bielu kombináciu. Nezabudnite na množstvo ružových kvetov. Ruže, ľalie, karafiáty, orchidey alebo gladioly, výber je široký. Pre vytvorenie ešte silnejšieho Barbie-efektu si dajte upiecť penovú tortu s Barbie v strede.

 

barbie_dekoracia


Ak sa rozhodnete pre takúto svadbu alebo sa ňou len trošku inšpirujete, nezabudnite pripraviť vašich hostí na to, čo ich čaká originálnymi svadobnými oznámeniami. Najlepšie budú (prekvapujúco) ružové, na ktorých môžu byť napríklad postavičky Barbie a Kena s vašimi tvárami.


Svadba v štýle Barbie je určená pre odvážne nevesty, ktoré sa neboja experimentovať alebo pre zaryté vyznávačky kultu Barbie. Či už patríte do jednej z týchto skupín neviest, alebo nie, sladučká ružová svadba si určite zaslúži vašu pozornosť :-)

 

 

Foto: internet

Petra  | 24.6.2011, 11:00

Fotogaléria

barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6barbie_makeup1barbie_tortabarbie11barbie12barbie13barbie2barbie3barbie4barbie5barbie6