Na krídlach poézie so Swarovského kryštálmi

Rakúska spoločnosť Swarovski predstavuje každoročne niekoľko nových kolekcií šperkov a hodiniek, ale i interiérových doplnkov a ozdôb. Pre toto leto prišli s kolekciou Wings of Poetry – Summer Collection 2011, ktorá očarí svojou hravosťou, nápaditosťou, modelmi vhodnými na každú príležitosť i dokonalými detailami, kombináciami farieb i materiálov. A keďže je technika brúsenia kryštálov Swarovski obchodným tajomstvom spoločnosti, nám ostatným (ako i konkurencii) ostáva len kochať sa ich dokonalosťou, precíznosťou a zmyslom pre detail.
Hravá letná kolekcia
Swarovski - Wings of Poetry

Kolekcia Wings of Poetry otvára leto hravosti a farbám na jednej strane a luxusu a dotyku klasiky na druhej.
Medzi najvýraznejšie návrhy patria šperky späté s prírodou. Prevláda motív motýľov a kvetov, ktoré hýria farbami. Swarovski ponúka pozlátené i rhódiom potiahnuté (drahý kov, ktorý je striebornobielej farby, vysoko lesklý a stály) modely šperkov, ktoré sú zdobené priehľadnými a mnohofarebnými brúsenými kryštálikmi. Kov je často kombinovaný so stužkami a šnúrkami, ktoré dodávajú šperkom nenútenosť, pôsobia až dievčensky.

 

Swarovski - Wings of Poetry

 

Kolekcia ponúka aj možnosť dokupovať si samostatné prívesky na náramok a zosobniť si tak šperk podľa vlastného vkusu. V ponuke je, napríklad, jednoduchý pozlátený náramok, ku ktorému je možné dokúpiť veselé prívesky zdobené malými kryštálikmi, v tvare motýľa, osi, slnečného klobúka či rôzneho ovocia ako čerešne, zeleného jablka alebo banánu. Výraznú hravosť dodávajú malé očká na príveskoch, ktoré vdychujú týmto nápadom život.

 

Swarovski - Wings of Poetry


V kolekcii majú miesto i modely Classic Beauties, ktorých názov už prezrádza, že ide o modely nesúce sa v znamení klasiky a la Swarovski. Návrhy tvoria retiazky, prívesky, prstene i náramky zdobené kryštálmi imitujúcimi, tvarom i farbou, krásu prírodných perál, ale i malé pastelové farebné kryštáliky na pozlátených prsteňoch a retiazkach.

 

Swarovski - Classic Beauties


Modely Urban Chic v kolekcii Wings of Poetry sú určené pre ženy, ktoré žijú rýchlym mestským životom, no napriek tomu si nájdu čas na to, aby vyzerali sexi a najmä žensky. V kolekcii sú neprehliadnuteľné dva modely hodiniek. Jedny určené skôr pre praktickejšie ženy, sú zdobené malými kryštálikmi po obvode ciferníka, tie druhé, vhodnejšie skôr na večer, či pre dámy, ktoré rady pritiahnu pozornosť v akejkoľvek situácii, je to model so zdobeným náramkom a štvorcovým pozláteným ciferníkom. Šperky Urban Chic sú jednoduché, vhodné na každý deň, ale bez toho, aby stratili hravosť a ženskosť celej kolekcie.

 

Swarovski - Urban Chic


Swarovského Wings of Poetry tak tento rok priniesli na „kryštálový trh“ kolekciu, v ktorej si každá žena nájde to svoje. Či už je to osvedčená klasika a ženskosť, trochu extravagancie a upútania pozornosti alebo hravosť a radosť zo života pretavená do šperku, Wings of Poetry ponúka všetko.
 

Swarovski - Wings of Poetry

 

Foto: Swarovski, internet

Jana  | 23.6.2011, 07:00