Kolekcia Junko Yoshioka 2011: Šaty svieže ako vánok

Módna návrhárka Junko Yoshioka vytvorila kolekciu svadobných šiat určenú nevestám, ktoré chcú byť nenápadné, ale zároveň vedia, kam v živote smerujú. Japonka žijúca v New Yorku predstavila modely rôznych strihov, ktoré sa nesú v bledých tónoch bielej od snehobielej cez slonovinovú až po champagne.
titulka

Šaty z tejto kolekcie sú nápadné použitím techniky vrstvenia a rozmerných textúr. Návrhárka kládla dôraz na použitie prirodzených tvarov a farieb. Za povšimnutie stoja aj ľahké, vzdušné a nariasené vrstvy šiat. Predstavte si, ako sa krásne a ľahko nadnášajú pri každučkom jemnom pohybe.
 

junko4


Podľa návrhárky modely odrážajú každú nevestu takú, aká je a nie, ako by ju chceli vidieť ostatní. Pri vytváraní takýchto skvostov použila rozličné materiály. Na šatách nájdeme čipku, hodváb, šifón, organzu či satén.


junko5

 

Šaty bez ramienok s nariasenou viacvrstvovou sukňou sú svadobnou klasikou. Ozvláštnené sú výstrihom v tvare srdca a nenápadnou kvetinovou potlačou na tylovej sukni.
 

junko2


Prostredníctvom vrstvených šiat s jemným nádychom do žltej na spodnom leme nám návrhárka ukázala, ako vliať trochu farby do svadobných šiat a nestratiť ich tradičný biely vzhľad. Všimnite si volániky, ktoré sú navrhnuté tak, aby vytvárali ilúziu, že sa nevesta vznáša na bledožltých obláčikoch.

 

Modely z kolekcie Junko Yoshioka sú na jednej strane klasické a tradičné, no na druhej strane tu nájdeme prvky, ktoré z nich robia naozaj zaujímavé kúsky.

 

 

Foto: Junko Yoshioka

 

Petra  | 30.6.2011, 09:00

Fotogaléria

junko1junko3junko6junko1junko3junko6junko1junko3junko6