Nevinnosť a vášeň. Červeno – biela svadobná výzdoba

Červená je farbou tepla, aktivity, ale najmä vášne. Biela naopak predstavuje cudnosť a nevinnosť. Ich spojením vzniká dokonalý obraz svadobnej nálady, ktorá v sebe zahŕňa nežnosť i túžbu, duševné prepojenie i telesnú príťažlivosť, strach z neznámeho i odvahu vykročiť na novú cestu. Tieto kontrasty, bijúce sa vo vašom vnútri počas svadobného dňa, môžete vyjadriť aj červeno-bielou výzdobou.
cb_vyzdoba15

Historicky, najmä v tradícii antického Ríma, sa červená alebo purpurová farba chápe ako farba kráľovská alebo slávnostná. Je vhodná pre odvážnych a temperamentných ľudí, pretože je jednou z najvýraznejších farieb. Vynikne najmä v kombinácii s nežnou bielou, ale i exkluzívnou krémovou či romantickou ružovou.

cb_vyzdoba5

Je iba na vás, či bude prevládať biela alebo červená farba, prípadne ich ponecháte v rovnováhe. Hlavne nechajte vyniknúť svoju individualitu. Mnohé nevesty dnes opúšťajú konzervatívne spôsoby a prekvapujú vlastnými netradičnými návrhmi skrášlenia svojho svadobného dňa. Kým pred niekoľkými desaťročiami, by si takmer žiadna mladá žena netrúfla dať si na seba niečo iné ako tradičné biele či jemne pastelové svadobné šaty, dnes sa snažíme aj svadobnému dňu vdýchnuť nový vietor. Originalitou v spojení s estetickosťou môžete jedine prekvapiť.  cb_vyzdoba16

Svadobné šaty samozrejme nemusia byť červené, ale súčasní špičkoví návrhári aj pri bielych svadobných šatách využívajú červené akcenty, ktoré vám dodajú svieži a vzrušujúci šmrnc.

cb_vyzdoba1

Červeno-biela svadobná výzdoba bude určite krásna, keď sa sústredíte na detaily. Červené kvetiny, darčeky pre hostí, cukrovinky, servítky, stužky, lak na nechty či dokonca ženíchove ponožky...

cb_vyzdoba8

Najčastejším využitím kontrastu je kombinácia bielych svadobných šiat s červenou kyticou a k nej doladené pierko pre ženícha. V tomto duchu však môžete doladiť aj ďalšie detaily svadobnej výzdoby, napríklad červené stuhy na stoličkách a veľmi obľúbené sú svadobné topánky v kontrastnej farbe k šatám. Červená farba sa môže objaviť na šatách pre družičky, na viazanke pre  ženícha alebo šperkoch či bižutérii.  cb_vyzdoba11

Hoci je červená vo všeobecnosti považovaná za teplú farbu, pri správnom použití je vhodná aj na dekoráciu zimnej svadby a dokáže dokonca podčiarknúť mrazivosť celej atmosféry. A tak pri svadbe v štýle Snehovej kráľovnej pokojne zabudnite na odtiene modrej či fialovej a odvážne siahnite po červenej.

cb_vyzdoba3

Nenechajte sa odradiť predsudkami, že svadobná výzdoba musí využívať najmä jemné a pastelové farby a nebojte sa nechať vyniknúť svoj temperament. Je to predsa jeden z najdôležitejších dní vášho života, a tak nech farby vášne a jemnosti oživia nielen svadobný obrad, ale celý váš spoločný život.

 

Foto: internet

Zuzi  | 4.7.2011, 09:00