Svadobné šaty: Against Nature

Proti prírode, tak nazval Basil Soda, módny návrhár pochádzajúci z Bejrútu, kolekciu svadobných a spoločenských šiat, ktorú pripravil na tohtoročnú jar a leto. Dizajnér je známy svojou láskou k architektúre a sochárskemu umeniu. Ako sám tvrdí, pri vytváraní kolekcie Against Nature sa nechal inšpirovať moderným sochárstvom z konca 19. a začiatku 20. storočia.
basil_titulka

Sochy, vytvorené na prelome storočí, sú prehliadkou hybridnej formy, zmyselnosti a rozporu. Autor predstavuje v kolekcii Against Nature vnútorné konflikty medzi dobrom a zlom, medzi človekom a prírodou, túžbou a prekážkou, ktoré v minulosti sochári pretavili do bronzu a kameňa.

 

basil1

 

Basil Soda sa inšpiroval sochami ľudí, rastlinných prvkov a zvierat skombinovaných s eleganciou a krehkosťou. Jeho výtvory zobrazujú symetriu a harmóniu medzi človekom a prírodou.

 

basil4

 

Šaty z kolekcie Against Nature sú akousi alternatívou k sochám, pričom Basil Soda využíva najmä rastlinné elementy. V tejto kolekcii sa zemité béžové a listové zelené odtiene snúbia s jemnou francúzskou čipkou. Modely sú pokryté modrými či šedými listovými aplikáciami, ktoré vytvárajú dojem akoby vyrastali z hodvábneho podkladu šiat.

 

basil7

 

Pokrútené a skreslené črty sôch si môžete všimnúť pri rebrovitých tvaroch šiat, predstavujúcich nový a unikátny strih. Návrhár sa pri niektorých modeloch pokúsil o znovuzrodenie malej morskej panny použitím aplikácii, ktoré pripomínajú rybí chrbát a kožu plazov.

 

basil2

 

Tieto prvky sú veľmi starostlivo premietnuté v obtiahnutých šatách a vytvárajú tak elegantnú harmóniu. Zlaté doplnky v tvare kostičiek vďaka ručne nastriekanému medenému povlaku dodávajú šatám starožitný nádych.

Dizajnér použil strihy a farby vyjadrujúce spätosť s prírodou, no nezabudol na ženskosť. Vďaka tomu vznikla odvážna a netradičná, no harmonická a elegantná kolekcia svadobných a spoločenských šiat.

 

Foto: Basil Soda

Petra  | 24.6.2011, 07:00

Fotogaléria

basil10basil12basil13basil14basil15basil8basil10basil12basil13basil14basil15basil8basil10basil12basil13basil14basil15basil8basil10basil12basil13basil14basil15basil8basil10basil12basil13basil14basil15basil8basil10basil12basil13basil14basil15basil8