DEŇ D: Nestraťte sa v dave

Neviem, či len ja mám ten pocit, alebo mi dáte za pravdu i vy, no minulý a tento rok sa akoby pretrhlo vrece so svadbami (čo nie je zlé, práve naopak). Hádam všetky moje kamarátky, bývalé spolužiačky a známe sa vydávajú, a často mám tú česť a užívam si to spolu s nimi. Moje „náročné oko na topánočky“ si to užíva tiež. Furt sliedi cez obrady alebo hostiny po nejakých tých skvostoch na nohách, nielen samotných neviest, ale i ostatných prítomných dám. Niekedy som moc sklamaný až znechutený, no niekedy som z toho, že: „ WOUW“! Áno viem, nevesta je tá, čo má vyniknúť, ona je tá, na ktorú sa majú upriamovať všetky oči a je to jej deň. Ale priznajte sa, koľké z vás sa trápia, čo si oblečú, obujú, aký zvolia účes a aký make-up. Však aj vy chcete trošku vyniknúť, nie? ;)
den_d_titulka

Ide o môj prvý príspevok na tomto portáli (a je to pre mňa česť), bude venovaný topánkam nie pre nevesty, ale pre ostatné dámy, ktoré sa zúčastnia na nejakej tej svadbe a chcú, aby i oni boli trošku obletované komplimentmi a nestratili sa v dave svadobčanov.


Zopár kúskov pre inšpiráciu:

1_casadei

Máte rady luxus? Jednofarebné lodičky vyzdobené kamienkami, brošňami a zlatými niťami vás budú zdobiť, akoby ste mali na sebe klenot od samotného Tiffanyho. Odporúčam to potom okázalými šperkami už nepreháňať, aby ste nevyzerali ako gýčová tetka z lazov.

3_dolcini_diego

2_dolcini_diego

Chcete vyzerať ako britská aristokratka, či členka kráľovskej rodiny? Určite to docielite klobúkom alebo topánočkami s perím. Väčšinou ide o extravagantnejšie kúsky, takže ak si zvolíte niečo takéto, vo voľbe šiat a ostatných doplnkov by som bol striedmejší.

4_arfango

5_vivier_roger

Ste romantička a milujete kvety? Potom budú pre vás ako ušité sandálky s kvetinou. Buď niečo nežnejšie ako od Arfanga, alebo niečo ostrejšie ako od Rogera Viviera s ostňom na podpätku. Ja som za to, že keď už kvet, tak nech je poriadne veľký a bije do očí.

6_laboutin

7_rousseau

Máte skôr predstavu o niečom tradičnejšom, no pritom netradičnom? Skúste sa poobzerať po niečom s otvormi. Môže to byť otvorená špička, otvorená päta, či rovno niekoľko dier po celom povrchu topánky. Dokonale by sa k tomu hodili neónovo farebné alebo vzorované silonky.

8_laboutin

 

9_kirkwood

10_choo

Ste zaťažená na „třpyt“ ako straka? Kľudne vhupnite do niečoho ligotavého. Je to glamour, chic a určite neprehliadnuteľné. Hodia sa k tomu ako koktejlky, tak i sexy kostýmčeky.

11_steiger

Zlato? Určite áno! Veď je tak noblesné! Tento rok som obul sestru do podobných sandálok a k tomu sme nakombinovali čierny pánsky oblek s motýlikom a krokodílou listovou kabelkou. Vyzeralo to viac než super! Tak buďte originálna – nie ako družička, ale ako družba v štýle Marlene Dietrich.

12_trussardi

Byť za niečo extra je pre vás každodenným normálom? Z rečí a klebiet, čo budú o vás prítomní hovoriť, si nerobíte starosti? Tak si zvoľte niečo bláznivé, ako napríklad tieto našuchorené sandálky od Trussardi 1911. Však nech si babky šuškajú! 

13_kirkwood

Milujete časy dávno minulé? Tak sa obujte do retro botičiek! Nezabudnite potom celý outfit zvoliť v rovnakom štýle, no takisto nezabudnite, že je to svadba a nie karneval, takže všetko s mierou. Napríklad k týmto lodičkám by som určite volil účes 20-tych rokov minulého storočia.

14_laboutin

Držíte sa pravidla – v jednoduchosti je krása? Tak potom voľte čierne a jednoduché. S lodičkami ako tieto určite nič nepokazíte. Práve naopak.

 

Priznávam, všetky spomínané topánočky boli tak trošku viac vyššie (no čo, keď ich tak milujem) a tiež priznávam, že sa v nich určite nedá prehýriť celá svadba vašej naj kamošky do šiestej rána. Preto pridávam ešte niečo nižšie a pritom také rozkošné.

15

No a čo u mňa vyhráva na plnej čiare? Čo by som zvolil ja? Niečo klasické v symbióze s niečím pompéznym. Určite tieto modré lodičky od Christiana Louboutina s nariasenou mašľou na päte. A k nim čierne jednoduché koktejlky, plno perlových náhrdelníkov a červenú mini kabelku do ruky.

16_laboutin


Foto titulka:

Casadei
Zdroj foto:

polyvore.com

style.com

Lukáš | 2.6.2011, 11:30