Absolute – Na vlnách absolútneho luxusu

Belasé more, piesočnaté pláže, osviežujúca slaná voda. Pri takejto predstave sa v človeku ozývajú rozľútostené pocity a sny o tom, „čo by bolo, keby...“ každý deň vyzeral ako ten dovolenkový, prímorský. A to nehovoriac o pocitoch, ktoré sa dostavia pri pohľade na jednu z ponuky jácht spoločnosti Absolute. Vtedy už nikoho piestočnatá pláž nezaujíma. Vtedy už ide iba o dotyk luxusu s morskou hladinou. Vtedy už totiž prichádza ozajstná túžba.
absolute

Sergio Maggi a Marcello Be, dve dobre známe mená v jachtárskm priemysle, založili v roku 2002 spoločnosť Absolute. Spočiatku sa firma zameriavala na výrobu malých jácht Absolute 25 a Absolute 45 (čísla modelov označujú ich dĺžku v stopách), ktoré neskôr získali spoločnosti dobré meno a poznatky, ktoré boli tvorcovia schopní využiť pri výrobe ich väčších nasledovníkov. 

 

absolute_4


V súčasnosti táto talianska spoločnosť ponúka záujemcom desať modelov jácht, od najmenšej Absolute 40 až po tú najväčšiu Absolute 70. Síce sa líšia v rozmeroch, dizajne (napriek tomu, že ich spája rukopis značky), v pokrokových technológiách a, samozrejme, aj v cene, všetky majú niečo spoločné.

 

absolute_5

 

Luxus. To je asi to, čo mnohým napadne ako prvé, pri predstave jachty. Pri pohľade na dokonalé línie plavidiel Absolute, je to však nevyhnutnosť. Sami reprezentanti spoločnosti tvrdia že, luxus je niečo, v čo veria, hoci neveria v mrhanie.

 

absolute_2

 

Na lodiach tak určite nenájdete zlaté vodovodné kohútiky ani diamanty na toalete :). Nájdete však vrcholný štýl, jednoduchosť a dokonalý dizajn a najmä pohodlie. Pretože akokoľvek dobrodružná, romantická, vzrušujúca či neúnavná sa môže zdať plavba po mori, bez pohodlia by si ju naplno vychutnal iba málokto.

Modely spája i presvetlenosť priestorov vďaka početným oknám. Zaujímavé je, že napriek tomu, že sa jednotlivé jachty líšia veľkosťou, pri všetkých modeloch sa podarilo udržať pocit priestrannosti. Vďaka tomu tak nehrozí stiesnený pocit v malom priestore.

 

absolute_3


Jachty Absolute sú vybavené motormi s ekonomickým spaľovaním paliva a ich hluk je redukovaný na minimum. Spoločnosť sa snaží vyrábať lode vo filozofii plnej rešpektu pre more, čo ich vedie aj k maximálnemu znižovaniu emisií plavidiel.

 

absolute_6


Absolute sa tak svojimi jachtami snaží po každej stránke –  dizajnovo, technologicky, ekonomicky i ekologicky – priblížiť k dokonalosti.
A sú naozaj blízko...


Foto: Absolute, internet


 

Jana  | 12.6.2011, 10:00