Svadobná generálka, alebo keď sa vydáva dvojička

Svadobné prípravy sa prehupli do rýchlejšej etapy. Sme pod stovkou (dní). Myslím, že ani nebudem vedieť ako a deň D bude tu. Už sa mi snívalo aj niekoľko katastrofických scenárov; že som pol hodinu pred obradom stále nebola nalíčená a učesaná, že mi nesadli šaty a pod. A to sa nad podobnými situáciami vôbec nezamýšľam, ale podvedomie asi robí svoje. Našťastie sa zajtra chystáme na svadbu Robkovej sesternice, ktorá bude akousi generálkou tej našej – v tom istom chráme, v tej istej sále...
kostol_1

Bude to výnimočná svadba. Nie len preto, že je posledná pred tou našou, ale najmä preto, že sa vydáva jedna z dvojičiek. Táňu a Petru rozoznám len s veľkými problémami :), hoci sa neobliekajú rovnako a každá je jedinečnou osobnosťou. Neskutočne sa  však podobajú a odjakživa som ich vídavala zásadne spolu. Najskôr v škole, po zoznámení s ich bratrancom (môj snúbenec) aj na rodinných oslavách, svadbách a pod. Neviem si predstaviť, aké emócie vyvolá fakt, že Táňa svoj život zajtra navždy spojí s Máriom. Svadba sestry je vždy plná dojatia, sĺz, možno aj obáv...dvojičky sú však zväčša prepojené ešte intenzívnejším spôsobom. Tieto určite. Jedným som si ale istá - zajtra ich určite rozoznám :). Sú to skvelé baby a ja sa veľmi teším na celý svadobný deň. 

 

dievcata

 

Škoda, že svadobné generálky v štýle amerických svadieb, kedy sa hostia stretnú deň pred sobášom na večeri, rodiny sa spoznajú (hoci toto v našom prípade nepotrebujeme), snúbenci si ešte precvičia obrad, doladia sa posledné detaily na Slovensku nepoznáme. Ja som preto veľmi rada, že Táňa sa vydáva v rovnakom kostole ako ja:

 

kostol

 

...aj v tej istej sále. Takto krásne si ju vyzdobila kamarátka Katka minulý rok:

 

vyzdoba_1

 

Budem môcť prežiť takú generálku svojho svadobného dňa a som rozhodnutá všímať si všetko, čo mi pomôže prežiť svoj veľký deň s minimálnym stresom. Ak sa to vôbec dá. Samozrejme, najviac sa teším na nevestu. Krásne dievča vo vnútri aj navonok bude ešte očarujúcejšie v svadobnej róbe.

 

barbie

 

Rovnako sa teším na výzdobu a stolovanie, lebo naše dvojičky často v práci pripravovali sálu aj iným nevestám a majú veľmi vycibrený vkus.

 

vyzdoba

 

Už sa neviem dočkať ani svadobnej hostiny :). A to nielen preto, že som veľký gurmán, ale aj preto, že menu na Táninej svadbe zabezpečuje rovnaká firma ako nám. A som si istá, že si pochutíme zajtra aj v septembri.

 

jedlo3

 

A chystám si vreckovky na prvý manželský bozk a prvý manželský tanec, lebo tieto dve udalosti vnímam ako krásnu vstupenku do ďalšieho života a vtedy im v duchu prajem všetku lásku sveta.

 

wedding_first_dance

 

A najviac zo všetkého sa teším na ostatných svadobných hostí. Väčšina z nich bude o tri mesiace aj mojimi hosťami a potom aj mojou novou rodinou. A nie je ich málo. Na Orave totiž malé svadby zo zásady nerobíme :). O tom vám ale porozprávam inokedy.

 

Táňa, Mário, držím Vám palce, nech máte na svoj svadobný deň len krásne spomienky!

 

Foto: archív K. Michaligovej, archív P. Bartošovej, internet

 

Zuzi  | 13.6.2011, 15:00