Móda je moja výpoveď o živote

Práve som sa zobudil. Po pravde neviem, ako začať. Včera som premýšľal celý deň nad tým, či som skutočne osoba, ktorá by mala písať blog. No myslím si, že pokiaľ si ho prečíta aspoň jeden človek, ktorý bude mať deň aspoň o trochu pozitívnejší, tak moja „misia“ má zmysel. Nerád sa predstavujem, no akosi by to bolo vhodné, keďže začíname.
robo_b_titulka

Keby som pred pár rokmi premýšľal nad smerom kam sa ubrať po profesnej stránke, ani na chvíľku by som nepremýšľal inak ako teraz. Som chalan ako väčšina chalanov na Slovensku. Jediné, čím sa odlišujem, je, že som našiel v mojom živote to, čo ma baví, napĺňa a hlavne posúva dopredu. Preskákal som si toho naozaj veľmi veľa, keď sa na to spätne dívam. Ale asi to je tým, že moju cestu som si vybral veľmi skoro.

 

robo_b_5


Keďže sa považujem za flexibilného človeka, prezradím vám niečo aj o rôznorodosti a nielen tej pracovnej. Myslím si, že tak, ako žije človek po pracovnej stránke, by mal žiť aj v súkromí, a preto žijem naplno. Mám rád rôznorodosť, inhalujem všetko naokolo. Lebo práve to mi je inšpiráciou.

 

robo_b_3


Nechcem písať o tom, v ktorých rokoch som sa začal venovať tomu alebo tomu, písať o dátumoch znamenajúcich míľniky v mojom živote a ... No veď to ani nie je dôležité. U mňa je všeobecne dôležité hľadať to, čo ma napĺňa a to hneď v troch dimenziách. Veci, ktoré robia život pestrejším. Veci, ktoré robia život rovnovážnym. A najdôležitejšie veci, ktoré robia mojich blízkych šťastnými. A preto budem rád, keď sa formou pár riadkov stanete aspoň na chvíľku súčasťou všetkých troch.

 

robo_b_4


Svoju tvorbu vnímam ako prostriedok na vyjadrenie. Znie to, samozrejme, ako klišé, ale je to pravda. Prejavujem ňou to, čo prežívam. Alebo zväčša to, čo vnímam vo svojom okolí. Pokiaľ ide o stálu inšpiráciu, tak tou je jednoznačne príroda. Lebo iba tá je nezaujatá a dáva mi triezvu kritiku.

 

robo_b_2

 

Ja viem, že to znie šialene, ale celý život som skôr pozorovateľ. Snažím sa vnímať, inhalovať a príjmať. Myslím si, že dnes ľudia hľadajú svoje inšpirácie v rôznych veciach. Sú elementy a momenty, ktoré nás ovplyvňujú sekundárne a naopak primárne. Pre mňa je prvotným impulzom vždy moja klientka. So svojimi starosťami a problémami ma často, ako by sama povedala, zaťažuje až zahlcuje, no nie je tomu tak. Predovšetkým ma inšpiruje, lebo len touto formou zisťujem a aj trošku snorím po tom, čo potrebuje, čo ju rozveselí alebo naladí na inú vlnovú dĺžku.

 


robo_b_8

 

Potom sú to elementy mojej nálady. Samozrejme, neskôr polotovar ako látka a iné, ale na záver vyjdem do prírody, zavriem oči, nadýchnem sa zhlboka a je to tu. Kolekcia má jasné črty a môže sa začať. A to sa vám budem snažiť ukázať v mojom blogu. Od toho nádychu. Ako tvorím, ako komponujem, skladám, fitujem a podobne.

 

robo_b

 

Tak a predstavím sa nakoniec. Aj preto, lebo ja čítam knihy odzadu, lebo milujem rozuzlenia. Volám sa Róbert pre niekoho Robo, Roberto, no budem rád, keď to bude Róbert. Milujem svoju prácu, mojich najbližších a všetko to, čo robí život pestrejším, rovnovážnym a šťastným.


Foto: môj archív  

Róbert Bartolen | 1.6.2011, 21:00