Vydarená jeseň s Valentinom: „Toile de V“ – Fall 2011

Mladý taliansky návrhár Valentino Clemente Ludovico Garavani, známy pod zjednodušeným menom Valentino, vytvoril v roku 1968 pre svoju značku vlastný, charakterizujúci vzor textílie, vtkané „V“. A nedávno sa tento už 79-ročný celosvetovo známy a slávny módny dizajnér rozhodol, alebo skôr, dizajnéri jeho módneho domu sa rozhodli, že oživia ikonický prvok značky v novej kolekcii doplnkov pod názvom „Toile de V“.
Valentino Toile de V
valentino_1

Nová kolekcia, ktorú tvorí len niekoľko kúskov doplnkov, dýcha návratom ku „valentinovskej“ klasike. Spomínaná textília s „V“-vzorom, v ktorej prevažuje béžová a hnedá farba tvorí základ všetkých modelov.

 

valentino_2

 

V kolekcii dominujú kabelky klasické, ale aj do ruky, takzvané „clutch bags“. Textilný materiál je doplnený o kožené prvky ako bordové remienky, pri niektorých modeloch aj o hadiu kožu. Zaujímavé sú aj metalické detaily ako kovové pracky a spony.

 

valentino_4

 

Výrazný kontrastujúci prvok na kabelkách tvoria jednofarebné kožené časti v svetloružovej, svetložltej alebo belasej farbe, ktoré modely oživujú a vdychujú prirodzeným a prírodným farbám trochu radosti a pestrosti.

 

valentino_7


Kolekcia je doplnená o jeden model čižiem, ktoré sú motivované dnes populárnym trendom - gumákmi. Opäť v kombinácii tmavej kože s textíliou a farebnými remienkami pôsobia, v inak klasickej kolekcii, hravo a nenútene.
Kolekcia „Toile de V“ tak postupne preberá miesto ešte stále aktuálnym jarným kolekciám, medzi ktorými zažiarili dve.

 

valentino_6


„Flowerland Spring 2011“ priniesla rozmanité doplnky, od kabeliek a peňaženiek cez kozmetické taštičky až po očarujúcu "trojku" dáždnika a gumákov a letného klobúčika. To všetko v rovnakej farbe, s rovnakým motívom. Bordové ruže. Doplnené malými koženými prvkami v čiernej farbe.

 

valentino_9


Druhou výraznou kolekciou jari je „Rockstud Spring 2011“, ktorá už v názve prezrádza, že je určená pre dámy, ktoré sa neboja drsnejšieho štýlu a rady zamiešajú do svojho šatníka i niečo rockovo nebezpečné. Kožené čierne a bežové kabelky a topánky, všetky bohato zdobené kovovými „ostňami“, síce pohrozili jarnej sezóne, napriek tomu však nestratili ani kvapku zo svojej ženskosti.

 

valentino_8


Jesenná kolekcia „Toile de V“ sa svojím návratom ku klasike síce od jarných predchodcov výrazne líši, no doniesla späť kúsok luxusu a la Valentino a pre jeho milovníkov bude určite, tak ako predchádzajúce, „V“ydarená.

 

valentino_3


Foto: Valentino, internet

 

Jana  | 31.8.2011, 10:00