Túžba po svadobnom svetríku

Skúsila som si jediné svadobné šaty a hneď som si ich zarezervovala. V svadobnom salóne som k nim našla aj závoj, ale stále mi niečo chýba. Svetrík. Tie však slovenské svadobné salóny neponúkajú a alternatívu nejakého vrchného odevu zatiaľ nemám. Ani neviem prečo, ale mám zrejme vrodenú (na mňa sa vzťahujúcu) antipatiu voči bolerkám, hoci na iných nevestách sa mi veľmi páčia.
svetrik_6

Moja túžba po svadobnom svetríku naplno prepukla po zazretí jemného belasého kúsku, ktorý predviedla Keira Knightley spolu s prekrásnymi šatami. Presnorila som snáď celý ebay, ale nič. Dotera som bola presvedčená, že ázijskí obchodníci napodobnia a predávajú všetko, v čom sa len na sekundu mihne nejaká celebrita. Sklamali ma.

 

svetrik_2

 

Možno si poviete - sveter, to je také obyčajné, každodenné. Ale minimálne táto fotografia je dôkazom toho, že šatám neubral z luxusného vzhľadu. Práve naopak.

 

svetrik_7

 

Odhodlaná som hľadala som ďalej. Aspoň podobné kúsky, čokoľvek pletené. A na zahraničných stránkach to ani nebol problém, no ani jedna neponúkala možnosť kúpy.

 

svetrik_3

 

Nevzdávam sa :). Niečo ma k tým pleteninám ťahá. Pocit, že skutočne hrejú (čo nie je v prípade jesennej svadby zanedbateľný fakt)? Alebo to, že v spojení so šatami z tých najexkluzívnejších materiálov, vytvárajú úžasný kontrast, z ktorého dýcha nostalgia? Pravdepodobne jedno aj druhé.

 

svetrik_4

 

Samozrejme, nemám v pláne svoje šaty ukrývať pod svetríkom po celý svadobný deň. Ale napríklad fotografovanie v exteriéroch budem chcieť zrealizovať aj v prípade chladnejšieho počasia, a to ma šaty bez rukávov veľmi nezohrejú.

 

svetrik_10

 

A sobáš v kostole si tiež žiada niečo, čo zakryje ramená a dekolt. Niečo jemné, skromné, jednoduché.

 

svetrik_1

 

Po neúspechu v hľadaní hotového svetríka, som sa rozhodla osloviť šikovné slovenské ženy, pre ktoré sú ručné práce záľubou či zamestnaním. Nejde však o štrikovaný sveter, ale (ako som sa dozvedela) o prácu s rebrovou pleteninou, a to už nie je technika, ktorú by ovládala každá. Verím však, že do septembra takú nájdem... už mám aj tajný tip :), tak mi držte palce.

 

 

Foto: internet

Zuzi  | 27.5.2011, 10:15