Tri otázky na tému skúška svadobného líčenia

V deň D väčšinou nie je dostatok času na skúšanie, zvažovanie, možné zmeny v líčení, ak nevesta neabsolvovala skúšku, časové sklzy a predsvadobné stresy by si mohli vyžiadať svoju daň v podobe líčenia, síce krásneho, ale nie podľa predstáv nevesty.
vystava_agrokomplex

Vizážisti zvyknú odporúčať skúšku líčenia. Prečo je dôležitá?
Po všetkých doterajších skúsenostiach s mojimi klientkami, som za skúšku líčenia pred svadbou “všetkými desiatimi”. Deň D je výnimočný. Je - mal by byť - najkrajším dňom každej ženy. Veď o ňom snívane často už od detstva, keď sme si tajne skúšali mamine šaty a šminky. Aby bolo svadobné líčenie tip-top a nevesta sa vďaka nemu cítila sebavedomo a najkrajšie, je dôležité, aby vizážistka/vizážista brali do úvahy množstvo faktorov: stav pleti, prirodzený tvar tváre a jej častí, farby, ktoré nevesta má rada a ktoré nie, svadobný účes, šaty, doplnky a to najdôležitejšie - ako chce nevesta pôsobiť.

 

3_stlpcek_jarka_1

 

Ako prebieha skúška líčenia a v akom termíne pred svadbou by sa mala konať?
Napríklad ja (a mnohé moje kolegyne a kolegovia to robia tiež) pozývam budúcu nevestu na skúšku líčenia do môjho štúdia. Rozoberieme všetky jej predstavy, moje návrhy a vyskúšame niekedy aj niekoľko líčení, aby sme nakoniec vybrali to, v ktorom sa bude cítiť najlepšie. Nevesta má tak o jednu starosť menej, pretože presne vie, ako bude vyzerať jej make-up. Ideálny termín na skúšku líčenia je aspoň mesiac pred svadbou. Vďaka časovej rezerve tak môžeme preliečiť drobné alebo väčšie nedokonalosti pleti a práve vizážistka - poradkyňa usmerní budúcu nevestu aj v tejto oblasti. Celkový make-up je o to krajší, o čo je krajšia a čistejšia pleť. Na to by dámy mali myslieť a dopriať si kvalitnú každodennú starostlivosť ráno aj večer.

 

3_stlpcek_jarka

 

Čo všetko potrebuje vizážista vedieť, aby sa vizáž dokonale hodila k celkovému outfitu nevesty?
Najdôležitejšia je predstava nevesty, ako chce v ten deň pôsobiť, ako sa chce cítiť a nesmieme zabúdať na individualitu každej dámy. Do úvahy treba brať jej predstavy o účese, štýl svadobných šiat, doplnky, kyticu - štýl aj farbu... Musíme poznať to, čo má tá dáma rada a naopak. Empatia je ten najlepší sprievodca :).

 

Foto: archív J. Červeňanovej

 


 

jarka_stlpcek

Jaroslava Červeňanová, nezávislá kozmetická poradkyňa a vizážistka z Trenčína, spolupracuje so spoločnosťou Mary Kay od roku 2005. Svojím líčením podporila krásu finalistiek Miss Universe 2010 na tlačovej konferencii, kde prebiehala voľba kategórie Miss Press, líčila modelky na jesenných Bratislavských módnych dňoch 2010 či nominantky ankety Slovenka roka 2010 v pamätnej knihe, ktorú nájdete na všetkých veľvyslanectvách. Hoci pravidelne líči na módnych prehliadkach, najradšej skrášľuje obyčajné ženy.


 

Jaroslava Červeňanová | 19.5.2011, 14:00