Manolo Blahnik Spring/Summer 2011 – „Potešenie pre botanikov“

Pri slovku „Blahnik“ sa väčšine žien rozžiaria oči a spomenú si na seriál či film Sex v meste. Vďaka nemu si totiž táto návrhárska značka spravila meno medzi širokou vrstvou žien, diváčok, milovníčok topánok. Manolo Blahnik však nepotrebuje na získanie slávy nič, okrem svojho talentu a návrhov. Nepopierateľne to dokazuje aj nová kolekcia Spring/Summer 2011.
Manolo Blahnik, Spring-Summer 2011
blahnik2

Drzé, pestré, výrazné a originálne, ale i klasické, farebne neutrálne a elegantné. Nová kolekcia španielskeho návrhára topánok Manola Blahnika je všestranná, vkusná a najmä dýcha luxusom. Blahnik sa inšpiroval pri tvorbe svojou záhradou na Kanárskych ostrovoch a vytvoril botanickú kolekciu imitujúcu rastliny, ich štruktúru, divokosť farieb, listov, kvetov. Modely sa nesú v tóne extravagancie, ale ostávajú naturálne, prirodzené. Odvážne a dizajnovo unikátne návrhy a líšia od jedného k druhému. Dominujú neónové farby a pestré kombinácie, remienky šplhajúce sa po členkoch a množstvo detailov. Výrazné kontrastujúce švy, trblietané patenty či saténové prvky.

 

blahnik3


Vysoké modely získajú pozornosť už na prvý pohľad. Unikátne siluety vzbudzujú silný dojem netypickým prevedením a jasom. Návrhy sú však bez platforiem. To znamená, že topánky sú na opätkoch desať a viac centimetrov, čo by ich nositeľka mohla po celom dni či večere cítiť. Vďaka pestrým neónovým farebným kombináciám sa tieto modely krásne ukážu pri jednoduchých minišatách či obtiahnutych sukniach i nohaviciach.

 

blahnik4


Modely Rogozhyn, Pitera a Arkadylo zdieľajú tvar Agáve v rozmanitých odtieňoch zelenej a v nepravidelných okrajoch napodobujúcich štruktúru listu. Návrh Mirta zas imituje divoké lístky Myrty v neónovo ružovej farbe. Model Coliflor už v názve prezrádza, že je rozkvitnutý farbou a unikátnym hravým tvarom a v cyklámenovej či tyrkysovej variácii napodobňuje hlávku karfiolu. Medzi výrazné modely patrí i žltozelený model Karamsyn, ktorý vytvára dojem palmového listu vymodelovaného do tvaru topánky.

 

blahnik5


Kolekcia je doplnená i o tri páry nízkych topánok (Cesto, Primat, Stro), ktorých zaujímavým spoločným prvkom sú remienka alebo členkové „šnurovačky“. Avšak pri výrazných vysokých sexi návrhoch nepôsobia až tak zaujímavo a v kolekcii sa mierne strácajú. Vykniknúť by mohli pri dlhých šatách a potešia najmä svojou pohodlnosťou, prirodzenosťou a praktickosťou.

V kolekcii sú dostupné i neutrálne farby, najmä hnedé a šedé, a modely pre tých, ktorí majú konzervatívnejší štýl a možno sa i trochu boja odvážnych farieb.

 

blahnik6

 

Manolo Blahnik však ide jasne za cieľom drzo ohúriť farbou, tvarom i textúrou, ktoré nepochybne patria k tohtoročnému letu.

 

Foto: Blahnik, internet

 

 

Jana  | 21.6.2011, 07:30