Rolex: Nový „bádateľ“

Vraví sa, že zakladateľ spoločnosti Rolex Hans Wilsdorf si názov vymyslel tak, aby bol ľahko vysloviteľný v každom jazyku. V roku 1908 však určite netušil, že o storočie neskôr budú toto slovo poznať všetci. Minimálne všetci, ktorí už niekedy mali na ruke hodinky.
Rolex Explorer II
rolex_1

Spoločnosť Rolex je v dnešnej dobe považovaná za jedného z najkvalitnejších a najprestížnejších výrobcov hodiniek na svete. Či dizajnom alebo technológiou, držia sa v každom ohľade na popredných priečkach. Vďaka vysokej kvalite, ktorej, samozrejme, zodpovedá i cena, získala značka reputáciu „určovateľa spoločenského statusu“. 

 

rolex_3


Hoci sa na prvý pohľad zdá, že ide o hodinky, ktoré najčastejšie vidieť na rukách politikov, hercov, podnikateľov a ich manželiek, nie je to celkom tak. To, že si každý môže nájsť tie svoje „rolexky“, dokazuje i nový model Rolex Explorer II.
Pôvodný Explorer bol po prvýkrát uvedený na trh v roku 1953. V tom istom roku zdolali Sir Edmund Hillary a šerpa Tenzing Norgay ako prví v histórii Mount Everest. Na ich počesť i na počesť najvyššej hory sveta, navrhla a predstavila spoločnosť prvého Explorera. Trvalo takmer dvadsať rokov, kým sa na svetlo sveta dostal i prvý model Explorer II. Ten zaplnil potrebu robustných, pevných hodiniek, ktoré by boli schopné zdolávať zlým a extrémnym podmienkam v polárnych oblastiach. V prvom desaťročí dvadsiateho prvého storočia prišla na rad inovovaná verzia Explorera I a za ňou, začiatkom roka 2011, spoločnosť Rolex predstavila i nový model Explorer II.

 

rolex_2


Nový Explorer II je jednoduchý, dizajnovo čistý model, ktorý ponúka svojmu užívateľovi tie najpotrebnejšie funkcie bez toho, aby bol neprehľadný či zbytočne preplnený. Je určený pre muža, ktorý má rád dobrodružstvá a výzvy, nebojí sa nových zážikov a dokonca ich rád vyhľadáva. Pre muža praktického, ale takého, ktorý si potrpí na kvalitu. A v neposlednom rade pre muža, ktorý má rád extrémne športy, extrémne podmienky i extrémne výkony.
Hodinky Rolex prechádzajú náročným testovaním na odolnosť voči otrasom, pádom, poškodeniu vodou, prachom, teplotnými a klimatickými zmenámi tak, aby sa zaručila presnosť merania času za rozličných náročných podmienok. Vodotesnosť zaručuje bezchybnú funkciu hodiniek do hĺbky sto metrov. Pre tých, ktorým by to bolo málo, ponúka spoločnosť modely Submariner a Sea-Dweller.

 

rolex_4


Telo hodiniek Explorer II je tvorené z najtvrdšej ocele, miešanej s inými kovmi, ktoré na výrobu Rolex využíva a tým sa zabezpečuje minimálna náchylnosť na koróziu a maximálny vizuálny efekt. Tento model je vyrábaný v dvoch variáciách, pričom rozdiel je v ciferníkoch. V oboch prípadoch má priemer štyridsať milimetrov, jedny hodniky sú však vyrábané s čiernym a jedny s bielym pozadím.
Ak vaše srdce volá po dobrodružstve, vaša duša po nezávislosti a hlava po kvalite, toto je ten pravý model, ktorý vydrží takmer všetky nástrahy prírody a zaistí vám správny čas v akýchkoľvek podmienkach.


Foto zdroj: Rolex, internet

Jana  | 8.6.2011, 06:00