Farebné teátro: Hodnotíme eleganciu svadby storočia!

Pri pohľade na pestrosť dám vo Westminsterskom opátstve asi nejednému divákovi napadlo, či je protokol naozaj dodržaný. Módny návrhár Róbert Bartolen sa exkluzívne pre náš portál vyjadril, či sa hostia držali odporúčaného dress-codu!
obrad_katedrala

Kráľovná naozaj poľavila - v dress-code bolo len zopár požiadaviek na svadobčanov."Dámy nemohli mať odhalený dekolt, dĺžka sukne nesmela byť nad kolená a samozrejmosťou bol klobúk, ktorý bol tiež jednou z podmienok." Ako Róbert konštatuje, niet sa čomu čudovať: "Klobúky neodmysliteľne patria k vyššej spoločenskej triede a nielen Anglicka, ale aj iných európskych krajín."

 

nevesta_robert_bartolen1

Dámy sa podľa toho zariadili a popustili uzdu fantázii a kreativite, čomu sa určite tešili aj ich odborní poradcovia. Výsledkom bolo farebné teatro, ktoré sme prostredníctvom obrazoviek mohli všetci vidieť. Dizajnéri, ktorí sa podpísali pod celkový vizuál a štýl svadby, zvolili neutrálnu bielo-zelenú kombináciu (napríklad kvety, torta, biele kone kráľovnej), chtiac-nechtiac tak umožnili vyniknúť pozvaným hosťom. Všetko však v duchu noblesy, ktorá je pre kráľovský dvor príznačná.
Bystrému oku módneho návrhára Róberta Bartolena neušla ani obuv dám. "Najvyššia spoločenská skupina sveta si dáva šiť prevažne obuv na mieru. A nebolo tomu inak ani teraz. Predviedli sa naozaj v luxusných kúskoch od Jimmy Choo (Camilla) alebo Christian Louboutin (Victoria Beckham)." No najzaujímavejšie bolo ich farebné zladenie - prevažná vačšina dám na tento deň zvolila krémové odtiene lodičiek.

 

Pozrime sa s Róbertom Bartolenom detailne na outfity siedmich dám par-excellence:


Kráľovná Alžbeta II.

kralovna_matka


"V momente, keď som ju po prvýkrát uvidel, mi napadlo, že Angličania majú novú zvestovateľku jari. Žltá jej k bielym vlasom veľmi pristane. Kráľovninmu looku sa nedá nič vytknúť. Znovu jej, samozrejme, pomáhala asistentka Angela Kelly."

 

Camilla Parker Bowles:

charles_camila


"Pre mňa bola jednou z TOP dám svadobného dňa. Pôsobila v skutku krajšie ako na vlastnej svadbe. Klobúk pokladám za jeden z najvýraznejších, ktorý sa na včerajšej kráľovskej svadbe vyskytol. Zaujímavým amorfným tvarom ju omladil a rozžiaril. Pochádza z dielne svetoznámeho klobučníka Philipa Treacy. Siahla jednoducho po absolútnej špičke v klobučníctve."

 

Victoria Beckham:

victoria


"Mám pocit, že nikto tak nestrieda štýl ako táto dáma. Čiernym outfitom nič nepokazila, práve naopak. Je zaujímavé, že zvolila taktiež klobučníka Philipa Treacy. Klobúk je predĺženej lainy, čím krásne prepojila svoj zjav s topánkami s 22-centimetrovými opätkami. Na svadbe určite patrila medzi dámy minimalistky. A spravila dobre."

 

Princezná Anna:

fialovy_klobuk


"Tak, tu máme jedinú dcéru kráľovnej Alžbety II., ktorá ako keby matke z oka vypadla. Lila ju nádherne rozžaruje. Samozrejmosťou u kráľovskej rodiny sú perly alebo iné prvotriedne šperky, ktoré jej nesmeli chýbať."


Carole Middleton:

matka_camila_kralovna


"Jednoduchá kombinácia čistých strihových línií so studenou modrou jej pristala. Tento outfit patril k tým strohejším, na čo sme však v rodine Middleton už zvyknutí. Jemný klobúk od Jane Corbett s priehľadným šiltom, podložený s riasenou látkou, príjemne podčiarkol dojem svadobnej mamy."

 

Princezné Eugénia a Beatrix:

princezna_eugenia_beatrice

 

"Nesmú chýbať na žiadnej akcii podobného typu a vždy vo výrazných modeloch. Niet divu, že si Eugénia zvolila za návrhárku Vivien Westwood a klobúk od toľko spomínaného Philipa Treacy. Stavila na originalitu a tú aj dosiahla. Hlavne ultra marienne farbou, ktorá sa objavuje na málokom, keďže ju treba vedieť nosiť.
Naopak Beatrix si zvolila model od Valentina, jej obľúbeného návrhára. Stavila tak na klasiku. Treba uznať, že tieto dve mladé princezné patria k najtrendovejším členom kráľovskej rodiny."

 

Princezná Maxima:

princezna_maxima_willem_alexander


"Je jednou z najkrajších dám, a takejto prirodzenej kráse netreba pomáhať prekombinovanými elementmi, čo Maxima dobre vie. Vďaka tomu, že siahla po telovom odtieni a klobúčiku bež šiltu, mohli vyniknúť jej črty tváre a charizma."

 

Foto: internet

Kristína  | 30.4.2011, 13:00