Na návšteve u Kráľovnej matky

Stalo sa to v stredu. Zazvonil mi mobil a na druhej strane sa ozvala priateľka slovenskej konzulky v Anglicku.

apklobucikzbokukonzulkaukweb

"Dobrý deň pani Paldan, volám v mene pani konzulky, ide na audienciu ku Kráľovnej Matke a veľmi súrne od vás potrebuje klobúčik.“
Na chvíľu sa mi zastavil dych. Tvorím pre rôzne vysokopostavené klientky a udalosti, ale audiencia u anglickej kráľovnej sa nekoná každý deň.. Milo ma to prekvapilo.
„Dobrý deň, samozrejme. A na kedy to potrebuje?“
„Vlastne už na zajtra. V piatok ráno letí známa do Londýna, tak by jej ho zobrala.
„No, to je dosť narýchlo..
„Áno, ja viem. Preto sa obraciam na vás. Je to špeciálna príležitosť..

Stretli sme sa o pár hodín v mojom ateliéri a akcia sa začala. Vyskúšali sme všetky typy a farby a nakoniec sme sa zhodli na malom čiernom klobúčiku s francúzskou 3D čipkou, bodkovaným tylom a Swarovského kryštálmi. Nech je to elegantné, nie príliš výrazné, ale osobité. K nemu pôjdu čierne koktejlky, bolerko so zlatým metalickým vláknom, rukavičky a kabelka. Doslova dokonalé.

 

apklobucikkonzulkaukfigurinaweb


Ráno som porozdeľovala zadania a potom som sa už mohla plne venovať len klobúčiku. Osobne. Do večera musí byť hotový. Tento som si chcela obzvlášť vychutnať. Neviem, či poznáte ten pocit, aký má umelec, keď tvorí. Keď pod rukami vzniká niečo jedinečné, špeciálne. Veľmi osobné. Dávate kus seba pre niekoho iného, kto sa z toho bude tešiť a ocení to. Nie je to „len“ klobúčik, sú to hodiny ručnej práce, krásne materiály, objemy, línie a detaily. Dieťa, ktoré púšťam do sveta.
Hotovo.

 

apklobucikkonzulkaukkrabicaweb

 

Myslím, že pani konzulka pri audiencii zažiari.
A nabudúce by sa mohla ozvať rovno Kraľovná Matka.. :)

Andrea Paldan | 29.4.2011, 12:00