Svadobné auto: Čím sa priviezť k oltáru?

K svadobným prípravám patrí aj výber vhodného dopravného prostriedku, ktorý vás privezie k oltáru. Doba pokročila a možností, ako sa vydať na cestu spoločným životom zaujímavo, originálne či netradično-tradične, je neúrekom.
sv_auto_3

Svadobné oznámenia, výzdoba, šaty nevesty i družičiek. Všetko spolu dokonale ladí, má svoj štýl, a preto je dôležité, aby túto súhru nič nepokazilo. Veď ste to plánovali tak dlho! Zlaďte s celkovým charakterom svadby aj svoj príchod a ste o krok bližšie k dokonalosti. Máme pre vás množstvo tipov na to, ako sa dopraviť na svoj veľký deň.

 

Auto na sto spôsobov
Cesta na svadobný obrad v aute nemusí byť až taká obyčajná, ako sa na prvý pohľad zdá. Na luxusnej svadbe nesmie chýbať limuzína, ktorej farbu i celkovú výzdobu si môžete vybrať z množstva ponúk a vyhotovení. Dokonca je možné objednať si aj červený koberec, na ktorom sa budete cítiť ako hviezda strieborného plátna. Čo poviete na exteriér limuzíny vyzdobený napríklad v exkluzívnom prevedení Swarovski, so srdciami s menami novomanželov a interiérom dekorovaným lupeňmi ruží vo farbe nevestinej kytice? Šoférom nemusí byť nevyhnutne muž v dokonalom obleku a bielych rukavičkách, pokojne to môže byť nevestin otec alebo samotný ženích.

 

incheba


K svadbe v duchu vintage patrí niečo klasickejšie, no stále zaujímavé. Vyskúšajte príchod v starom pompéznom veteráne, ktorý napriek výzoru z rokov minulých osvieži a podčiarkne celkový kolorit svadby. Môžete si vybrať ten naj model, ktorý vás presvedčí či už krásnou červenou farbou zladenou s koženým interiérom alebo iným prvkom zo začiatku 20. storočia. Ak plánujete svadbu v lete, využite kabriolet, pretože bez klimatizácie by mejkap nevesty nemusel prejsť skúškou odolnosti. Tu už šoférovanie zverte do rúk odborníkovi, pretože riadenie týchto vozidiel nie je až také jednoduché, ako na prvý pohľad vyzerá.

 

sv_auto_8

 

Chcem rozprávkový koč
Romantické duše určite ocenia príchod na miesto konania svadby v záprahu snehobielych koní s krásne ozdobeným kočom, ktorý ich pohodlne a čarovne odprevadí do manželstva. Ideálnym plemenom pre svadbu ako z rozprávky je lipicán, dostupný aj u nás, napríklad v Národnom žrebčíne v Topoľčiankach. Ak kone patria k vašim koníčkom a viete naozaj dobre jazdiť, môžete sa k oltáru priviezť aj na chrbte týchto elegantných a temperamentných zvierat ako v rozprávke Tri oriešky pre Popolušku. 

 

sv_auto_6

 

Rýchlosť alebo originalita
Páni pozor! Ak milujete rýchlu jazdu a vôňu benzínu a chcete svadobných hostí šokovať, príďte vo formule a všetky pohľady budú patriť len vám a vášmu tátošovi, ktorý skrýva 650 koní pod kapotou. V tomto prípade by však nevesta mala zvoliť skromnejšiu róbu, aby bol váš prevoz bezproblémový. Predtým je potrebné absolvovať pár skúšobných jázd, lebo monopost je trochu náročnejší na obsluhu i prepravu a nič vám nebude stáť v ceste prísť za svojou vyvolenou ako jazdec F1.

 

ferrari_458_italia_4

 

Svadobná recesia

Pre menej náročných na dizajn, avšak rovnako na rýchlosť, odporúčame vybrať si cestnú motorku a priviezť si svoju nastávajúcu priamo pred oltár na nej. Treba však počítať s tým, že nevestin účes sa možno nezmestí do helmy, preto dbajte na bezpečnosť a rýchlosť prispôsobte podmienkam. Ďalším zaujímavým tipom svadobného dopravného prostriedku je traktor, ktorý svadbe dodá nádych vidieku a bude zážitkom pre všetkých prítomných. Tu by sme pánom odporučili skonzultovať túto alternatívu so svojou polovičkou, aby sa nestalo, že odmietne nastúpiť a začiatok vášho veľkého dňa sa takto skomplikuje.

 

sv_auto_7


Ak ste si vysnívali naozaj originálnu svadbu, na ktorú prítomní tak ľahko nezabudnú, možno sa rozhodnete využiť pohotovostné vozidlo - sanitku, hasičské či policajné auto, ktoré sa stali obľúbenými prevažne vo Veľkej Británii. Treba však zvážiť či aj pozvaní ocenia tento nápad ako pokus o recesiu a nepohoršia sa. Ak patríte medzi absolútnych recesistov a humor a nadsázka sú pre vás charakteristické, môžete sa na vlastnú svadbu doviezť hoci aj v pohrebnom voze. Koniec koncov, je to váš deň a všetko je vo vašej réžii.


Príchod ako z čierno-bieleho filmu
Veľkú popularitu momentálne zažívajú vintage svadby ako vystrihnuté z filmového plátna. Rikša z roku 1951, ktorá vám zaručí doširoka otvorené objektívy fotoaparátov a nezabudnuteľný zážitok, je správnoou voľbou. Ovládanie rikše je jednoduché, zvládne ho tak ženích, ako aj nevesta. Dostupnejšou a ešte romatickejšou metódou je príchod na starodávnom bycikli, ktorý vám poslúži ako vhodná kulisa pre svadobné fotografie.

sv_auto_12
 

Exotika a extravagancia
Svadba je pre mnohých deň plný adrenalínu a napätia. Aj váš príchod môže byť adrenalínovým zážitkom, ak viete, ako na to. Skúste sa trošku odpútať od zeme, veď váš príchod nemusí byť nevyhnutne po ceste, skúste jednoducho priletieť! Let v balóne na vlastnú svadbu znie možno ako rozprávka, pre vás však môže byť skutočná. Ak máte z neho obavy, no naozaj by ste chceli na svadbu priletieť, využite helikoptéru, ktorá je síce finančne veľmi náročná, ale stopercentne vám zaručí efektný príchod.

 

sv_auto_2


Adrenalín áno, lietanie nie?

Vyskúšajte vodu. Ak je vaša svadba v nejakej exotickej destinácii a v okolí miesta obradu rieka, jazero či dokonca more, skúste do manželstva priplávať! Či už si vyberiete luxusnú jachtu, romantickú gondolu, tradičný čln, netradičné kanoe či dokonca vodné lyže, môžete si povedať, že ste originálni.

 

sv_auto_10

 

Foto: internet

Andrea | 26.4.2011, 10:00