Diplomatka, ktorá si tyká s módou

Vo svete módy sa pohybuje len rok a pol, no aj za tento krátky čas dokázala, že sem naozaj patrí. Jesenných Bratislavských módnych dní sa zúčastnila ako celkom neznáma finalistka projektu Nové tváre módnej scény a nakoniec si odniesla cenu La Femme. Dnes sa jej modely objavujú na mólach a známych osobnostiach a jej meno sa nevyhne prívlastku módna návrhárka. Paulína Polónyová.
polonyova_titulka

Hoci vyštudovala medzinárodné vzťahy, k móde mala vždy pozitívny vzťah. Návrhom a šitiu sa aktívne venuje posledný rok a pol a môže sa pýšiť viacerými kolekciami. Prvá, súťažná, sa niesla v znamení barokových pastelových tónov v kombinácii s ručne našívanými zdobeniami v štýle rokoko. Inšpiráciou pre tému Bratislava bola architektúra Starého mesta.
Najnovšiu jarnú kolekciu predstavila na BMD za tónov energickej a jemne agresívnej hudby. Paradoxne, modely boli cítiť jemnosťou a ženskosťou. Jednoznačná romantická línia to však nebola. Vzdorovitosť a bojovnosť pripomínali drobné pichliačiky a textilné ostne našité na každom návrhu.

 

polonyova2


Mená kolekciám Paulína nedáva. Ako sama vraví, inšpiruje ju látka a samotný materiál, ktorý jej našepkáva, ako sa pohnúť ďalej. „Prejdem po metráži s čistou hlavou a nájdem nejakú nádhernú látku, farbu alebo materiál a ten ma fascinuje,“ hovorí o vzniku jednotlivých kolekcií. „Tvorím vyslovene spontánne bez nejakého stanoveného cieľa,“ dodáva na záver.   

Foto: BMD

Sa | 21.4.2011, 11:00

Fotogaléria

polonyova3polonyova4polonyova5polonyova6polonyova1polonyova2polonyova3polonyova4polonyova5polonyova6polonyova1polonyova2polonyova3polonyova4polonyova5polonyova6polonyova1polonyova2polonyova3polonyova4polonyova5polonyova6polonyova1polonyova2polonyova3polonyova4polonyova5polonyova6polonyova1polonyova2polonyova3polonyova4polonyova5polonyova6polonyova1polonyova2