Farebný esprit Agathy Ruiz de la Prady

Vo svete módy a dizajnu patrí medzi popredné osobnosti. Za tridsaťjeden rokov si vytvorila akýsi vlastný jazyk a jej diela sú ľahko rozpoznateľné. Využíva hru farieb a netradičných tvarov. Na svoje modely našíva lásku, radosť, optimizmus a humor. Agatha Ruiz de la Prada.
prada_4

Exkluzívny hosť jarnej oslavy módy
Aj tohtoročné Bratislavské módne dni jar/leto 2011 poctila svojou prítomnosťou návrhárka svetových rozmerov. Módna diva so španielskou krvou rozvírila hladinu pondelkového módneho večera a jej návrhy vyčarili úsmev na tvári nejednému divákovi. Za tónov rýchlej a optimistickej hudby sa na móle objavila prvá kreácia. Pohľady sa upriamili na obrovské červené srdce, ktoré tvorilo dominantu celého outfitu, priamo na hrudi modelky. Kúsky, ktoré sú bežne nositeľné, sa striedali s extravagantnými umeleckými dielami. Takéto dizajnové vybláznenie ponúkla módychtivým slovenským fanúšikom Agatha Ruiz de la Prada. Svojimi kúskami tak spravila azda tú najkreatívnejšiu a najfarebnejšiu bodku večera.

 

prada_1

 

Svadba podľa Agathy 
Že je Agatha Ruiz de la Prada skutočná umelkyňa, o tom niet pochýb. Svojimi kolekciami svetu ukázala, že v móde pravidlá neexistujú. Preto sa nebojí chytiť omnoho väčšej výzvy, ako je dizajnovanie šiat. Momentálne totiž pracuje na projekte, ktorý je podľa jej slov krásnym a veľkolepým. „Jedna priateľka ma poverila úlohou prípravy svadby svojej dcéry,“ hovorí s nepopierateľným vzrušením v hlase Prada.

 

prada_3

„Nemám na starosti len návrh svadobných šiat, ale aj návrh pozvánok, dekorácií, výzdoby v kostole, skrátka všetko. Dokonca aj menu vyberiem ja.“ Prezradila, že to bude akási generálka pred svadbou jej dvadsaťročnej dcéry Cosimy. „Tie šaty budú úplná bomba!“ pokračuje vo vykresľovaní detailov. „A veľmi veľa pozvaných bude mať oblečené moje modely. Bude to absolútne dokonalé. Tento projekt mi dáva veľkú slobodu, pretože si môžem všetko pripraviť sama.“

 

prada_2

 

Módna diva
Do sveta módy vstúpila v roku 1980 a ak si myslíte, že navrhuje len odevy, ste na omyle. Pracuje s módnymi či každodennými doplnkami, textíliami, topánkami a dokonca dizajnuje aj nábytok. Najnovšie navrhla motív kávovaru Krups Nescafé Dolce Gusto. Agathin pozitívny vzťah ku káve dokazuje nielen návrh kávovaru, ale aj záujem zapojiť sa do projektu Nové tváre módnej scény, s témou Vôňa kávy. Ktovie, možno si na jeseň budeme môcť pozrieť Agathino stvárnenie kávy hýriace všetkými farbami priamo v Bratislave ako prví. 


Foto: Agatha Ruiz de la Prada

Sa | 19.4.2011, 13:00