Na BMD aj svadobné šaty od Róberta Bartolena

Aj tretí deň Bratislavských módnych dní bol veľkým zážitkom pre všetkých módnych „fajnšmekrov“. Okrem nádherných večerných rób, krátkych šiat a rôznych iných variácií sme mali možnosť prezrieť si aj nové trendy v svadobných šatách. Ak by ste sa chceli na svoju svadbu inšpirovať práve modelmi z tohto podujatia, tak určite neváhajte, pretože sú nápadité, odvážne a veľmi vkusné. Najviac sa im venoval nitriansky módny návrhár Róbert Bartolen, ktorý tak opäť dokázal, že sa radí medzi slovenskú elitnú návrhársku spoločnosť.
bartolen_svadobne_dlhe_1jpg

Jeho kolekcia až zmrazila atmosféru v sále, pretože na mólo prichádzali modelky odeté do bielo-striebornej alebo staroružovej. Strieborná farba dokonale dopĺňala biely svadobný nádych a treba uznať, že táto kombinácia je skutočne neprebádaným lákadlom. Nevesty, ktoré si zvolia takéto šaty, budú nepochybne príťažlivé a neprehliadnuteľné. Bartolen vo svojej kolekcii dokázal, že neodzvonilo ani overalom a ešte stále majú čo povedať i zvýraznené ramená v štýle 80. rokov. Zaujali aj veľké výstrihy, ale pozor, tentoraz na chrbte.

 

bartolen_biele_nohavice_1jpg

 

Prekvapením večera bola tvorba z dielne známej českej návrhárky Alice Abraham, ktorá oblieka i osobnosti v Monaku. Jej najnovšej kolekcii dominuje biela farba a dievčenský look. „Nová kolekcia sa nesie v štýle Dolce & Gabbana. Začína sa krátkymi a sexy modelmi, potom sa prelína do strečového štýlu v kombinácii s hodvábom a končí kolekciou spoločenských šiat v neónových farbách,“ zhodnotila svoju tvorbu návrhárka.

 

abraham_cierne_dlhe_1jpg

 

Zo slovenských návrhárov využil priestor na prezentáciu už ostrieľaný profesionál Lukáš Kimlička. Ten stavil na eleganciu a z jeho každého modelu bolo cítiť ženskosť a rafinovanosť. Materiály hýrili farbami od červenej cez fialovú až po nikdy nestarnúcu čiernu. Kráľovnou tejto prehliadky sa však stala zlatá, ktorá pútala najväčšiu pozornosť.

 

kimlicka_cervene_dlhe_1jpg

 

Veľkým objavom sa stala mladá nádejná návrhárka Katarína Halásová. Ak je vám blízka drzá ženskosť, jej modely by vás určite očarili. Návrhárka nešetrila totiž čiernou kožou. Celkový súzvuk prehliadky dotvárala aj hudba, ktorú by si možno nepustil dobrovoľne len tak hocikto. Išlo o zmes techno-rocku, čo v konečnom dôsledku vyznievalo veľmi pôsobivo.

 

halasova_sukna_1jpg

 

Tento večer bol výnimočný aj tým, že ho poctila svojou prítomnosťou momentálne najsilnejšia žena Slovenska Iveta Radičová, ktorá nám prezradila, že je spokojná s vývinom slovenskej módy: „Vždy poteší, keď vidíme, že naša móda už nemá prívlastok len bratislavská alebo slovenská, ale skutočne je to svetová špičková móda, nádherná, očarujúca, s dobrými novými prvkami, v krásnom prevedení, v nádherných farbách. Bol to zážitok.“ Premiérku najviac oslovili vzdušné materiály dúhových farieb.

Ak by sme mali zhodnotiť aj outfity prítomných dám, v ničom nezaostávali za modelkami z prehliadkového  móla. Slovenská móda je z roka na rok prepracovanejšia a má čo povedať aj v zahraničí.

 

Foto: Agentúra Promotion

Silvia | 15.4.2011, 15:30