BMD: Druhý večer v znamení originality, zároveň nositeľnosti

V znamení prelínania zahraničných luxusných značiek s domácim návrhárskym talentom sa niesol druhý večer Bratislavných módnych dní.
bmd_titulka

Počas polhodinovej prehliadky sa v úvode predviedli luxusné značky Escada, RoccoBarocco, Versace či Roberto Cavalli. Modely, prispôsobené konzervatívnejšiemu slovenskému publiku, tvorili biele a čierne saká s nazberanými rukávmi, vzdušné šaty jemných farieb a nechýbali ani legíny a obľúbené zvieracie vzory. Kolekcia bola doplnená diamantovými šperkami spoločnosti Diamond International Corporation.

 

bmd_cavalli_versace_escada_roccobarocco_1


Po zahraničných modeloch sa s tými domácimi ako prvá predstavila populárna slovenská návrhárka Veronika Hložníková. Začiatok jej kolekcie si hneď podmanila cyklaménová farba vo variáciách šiat, kombinovaná s čiernou. V návrhoch nechýbal cyklaménový gepard či bohatá nádielka čiernej čipky. Kolekcia síce nevynikala farebnosťou či extravaganciou, bola však jednoduchá, zmyselná a najmä sexi.

 

bmd_hloznikova_1


Po známom mene slovenskej módnej scény, predstavila svoje návrhárske kreácie najmladšia  návrhárka večera Michaela Balogová, finalistka minuloročnej súťaže Nové tváre módnej scény. Jej kolekcia sa niesla v znamení námorníckych motívov a kombinácie biela-modrá-červená. Návrhy boli doplnené prvkami ako výrazná holubica na opasku či čelenke, asymetrický kabátik alebo netopierie rukávy. Síce nepredstavila nič inovatívne, ale plusom bola nositeľnosť modelov.

 

bmd_hujbertova_3


Večer ukončila minuloročná víťazka spomínanej súťaže Zlatica Hujbertová. Pre jesennú súťažnú kolekciu sa nechala motivovať bratislavskými bezdomovcami, pre kolekciu, ktorú predviedla na „BMD-čkách“, však čerpala inšpiráciu z vojenských uniforiem. Modely, ktoré sa uniformite vyhli oblúkom, boli tvorené z khaki a béžových materiálov. Ľahké dámske šaty zahalené pevným vojenským kabátikom, pánske saká s dvojradovým zapínaním, vrstvenie, asymetria. A hlavne odznaky, medaily, pliešky a kovové prvky bohato zdobiace všetky modely. A táto nevšedná a originálna kolekcia zasalutovala na záver druhého večera Bratislavských módnych dní 2011.

 

Foto: Agentúra Promotion

 

Janka | 14.4.2011, 19:00