Vsaďte na istotu: Svadobné líčenie prenechajte na profesionála

Nechať sa nalíčiť od profesionálnej vizážistky či sa spoľahnúť na vlastnú šikovnosť? To je otázka! Je veľa šikovných dievčat, ktoré sa každodenne líčia a dokážu sa nalíčiť naozaj krásne. ALE v deň D sú vystavené takému tlaku, aby stihli všetko včas a trápia sa nad toľkými či - či dopadla výzdoba auta presne podľa predstáv, či je kytica presne taká, akú si ju objednali, či budú mať hostia odvoz včas a tak ďalej. Preto odporúčam jediné.
2_stlpcek

Aj tá najšikovnejšia žena nie je pod tlakom z príprav svadobného dňa schopná urobiť si svadobný make-up dokonalo (česť výnimkám!). Mnohé vizážistky sa  tiež radšej zveria do rúk kolegyniam. Prečo? Lebo sú emocionálne nezainteresované a nevestin stres na ne nemá vplyv.
Ďalším dôležitým faktorom pri svadobnom líčení je jeho trvácnosť. Použitím menej kvalitnej kozmetiky by si nevesty mohli narobiť viac škody ako osohu. Počnúc rozmazaným líčením po vyronení prvej slzy šťastia až po úplné zmiznutie make-upu z tváre (a v najhoršom prípade až podráždením). Naopak, dobrá vizážistka, ktorá používa prípravky a líčidlá vysokej kvality, dokáže neveste zabezpečiť, že taká krásna, aká vyjde z vizážistického štúdia, ostane až dovtedy, kým sa pred spánkom sama neodlíči. Aj to je jeden z dôvodov, prečo odporúčam skúšku líčenia pred svadbou.

Trvácnosť make-upu sa dá zabezpečiť v prvom rade špičkovým ošetrením pleti pred samotným nalíčením. Budúce nevesty môžu svoju krásu ešte viac podporiť pravidelnou každodennou starostlivosťou o pleť a používaním rozjasňujúcich, revitalizačných či výživných masiek aspoň raz do týždňa. Dokonale ošetrená a vyživená pleť podľa jej individuálnych potrieb nebude produkovať nadbytočný maz a lesk pleti nám nebude kaziť svadobné fotky. Tak isto je nevyhnutné použitie fixačného gélu pod make-up a fixačného krému na očný make-up, ktorý je špeciálne vyvinutý na očné okolie. Vďaka týmto fixátorom nám bude držať make-up presne tam, kde má.

Pery by mali byť jedinou časťou tváre, ktorú by si nevesty mali doličovať počas svadobného dňa. Preto by v ich kabelke nemali chýbať rúž a lesk, obrúsky pohlcujúce mastnotu, keby sa predsa len nejaký lesk na pleti objavil, a malé zrkadielko.

 

Foto: Mary Kay

 

 


 

jarka_stlpcek

Jaroslava Červeňanová, nezávislá kozmetická poradkyňa a vizážistka z Trenčína, spolupracuje so spoločnosťou Mary Kay od roku 2005. Svojím líčením podporila krásu finalistiek Miss Universe 2010 na tlačovej konferencii, kde prebiehala voľba kategórie Miss Press, líčila modelky na jesenných Bratislavských módnych dňoch 2010 či nominantky ankety Slovenka roka 2010 v pamätnej knihe, ktorú nájdete na všetkých veľvyslanectvách. Hoci pravidelne líči na módnych prehliadkach, najradšej skrášľuje obyčajné ženy.


 

Jaroslava Červeňanová | 14.4.2011, 09:30