Punková extravagancia

Výstredné, vyzývavé, viditeľne iné. Na prvý pohľad drsné, no napriek tomu dokonale ženské. Také sú spoločenské šaty v štýle haute couture z Gaultierovej kolekcie na jar/leto 2011. Francúzsky návrhár priniesol aj zopár modelov svadobných šiat, čím potešil budúce nevesty.
gaultier_couture_titulka

Gaultier sa pri svojej novej kolekcii nechal inšpirovať anglickým punkom a francúzskym kankánom. Modelky s typickými punkovými účesmi predviedli odvážne spoločenské šaty, na ktorých dominovali prepracované detaily a nazberkané sukne. Tie podľa samotného Gaultiera pristanú každej postave, pretože sa dokonale prispôsobia aj oblejším tvarom a tie menej oblé zase krásne zvýraznia.

gaultier_couture_6

Čo sa týka farebnosti, jednoznačne kraľovala dokonalá čierno-biela kombinácia, ale na niektorých modeloch sa ich tvorca doslova farebne „vybláznil“ a vytvoril pestrú dúhu.

gaultier_couture 

Modely šiat zvýrazňujú ženskú postavu vďaka strihu a la morská panna, ktorý je doplnený o volánové aplikácie či vrstvené ozdoby. Práve tieto prvky dodávajú šatám nádych ženskosti a zjemňujú ich celkový dizajn.

gaultier_couture_2

Medzi množstvom originálnych modelov nájdeme aj také, ktoré by si pokojne mohli obliecť trošku odvážnejšie nevesty. Napríklad čierno-biele šaty ozdobené čipkou sú skvelou kombináciou nevinnosti a vyzývavosti. Nechajte sa inšpirovať punkovou eleganciou a určite všetkých očaríte svojou výstrednosťou.

Foto: Gaultier

 

Petra  | 20.4.2011, 10:30

Fotogaléria

gaultier_couture_1gaultier_couture_11gaultier_couture_12gaultier_couture_3gaultier_couture_4gaultier_couture_5gaultier_couture_9gaultier_couture_1gaultier_couture_11gaultier_couture_12gaultier_couture_3gaultier_couture_4gaultier_couture_5gaultier_couture_9gaultier_couture_1gaultier_couture_11gaultier_couture_12gaultier_couture_3gaultier_couture_4gaultier_couture_5gaultier_couture_9gaultier_couture_1gaultier_couture_11gaultier_couture_12gaultier_couture_3gaultier_couture_4gaultier_couture_5gaultier_couture_9gaultier_couture_1gaultier_couture_11gaultier_couture_12gaultier_couture_3gaultier_couture_4gaultier_couture_5gaultier_couture_9gaultier_couture_1gaultier_couture_11gaultier_couture_12gaultier_couture_3gaultier_couture_4gaultier_couture_5gaultier_couture_9gaultier_couture_1gaultier_couture_11gaultier_couture_12gaultier_couture_3gaultier_couture_4gaultier_couture_5gaultier_couture_9