Jarné líčenie: Prebuďte pokožku spolu s jarou

Spolu s prvými jarnými lúčmi treba odložiť silné zimné líčenie. Vsaďte na prirodzenosť, rozžiarenosť, svetlosť a zdravú pleť. Podľa toho, ako sa cítite alebo chcete cítiť, zvoľte i líčenie. Krásna budete v takzvanom nahom líčení v zemitých odtieňoch, ale aj vo sviežich farbách prebúdzajúcej sa jari.
licenie_boris1a

Pleť na jar treba pripraviť, preto nezabudnite na návštevu kozmetičky, ktorá vám ju vyčistí, odstráni všetky nečistoty, ktorými sa zaplnila počas zimy. Pokožka bude osviežená a čerstvá.
Nesiahajte po zbytočne hustých mejkapoch, ale radšej po tekutej forme - ľahkom a transparentnom mejkape, ktorý si ľahšie nanesiete a pleť tváre bude pôsobiť jemnejšie. Vhodné sú aj tónovacie krémy, keďže ide o zmiešaný hydratačný krém s mejkapom, nemusíte podeň použiť krém. Ak máte pleť s chybičkami, použite pod mejkap korektory, zelený slúži na všetky začervenania ako akné či červené žilky, žltý na kruhy pod očami či pigmentové škvrny.

 

licenie_boris2

 

Aby bol mejkap na tvári čo najľahší, môžete ho naniesť špeciálnym štetcom, ktorým vytvoríte „airbrush“ efekt. Mejkap bude pôsobiť jemnejšie, ľahšie a nie ako maska. Nakoniec pleť poprášte sypkým púdrom. Štetec je z umelých vlákien, rozširuje sa od rúčky smerom k vrchu a pôsobí, že je redší. Vpíjaniu mejkapu do štetca predídete tým, že navlhčite štetiny termálnou vodou v spreji alebo čistou vodou.

 

licenie_boris3

Farby najvhodnejšie pre svieže jarné líčenie sú ružová, broskyňová, fialová, zlatistá, béžová a hnedá. Všetky spomenuté odtiene sú neutrálne a svedčia každej pleti.
Ak ste odvážnejšia a nebojíte sa aj sýtejších farieb, tak siahnite i po žltých, oranžových a zelených tieňoch. Veľakrát stačí jemné líčenie v zemitých odtieňoch iba zvýrazniť farebnou tekutou linkou. Krásne dotvorí tvar oka a dodá mu šmrnc.

1. Použite  hydratačný krém, po minútke podkladovú bázu, počkajte zopár minút, kým sa vstrebú, zvyšok pretrite papierovým obrúskom. Naneste štetcom tekutý mejkap a zafixujte ho sypkým púdrom.
2. Sypký púder dajte aj pod oči, aby ste zabránili opadávaniu práškových tieňov.
3. Naneste na najvypuklejšiu časť oka až po klenbu teplý ružový odtieň. Do vonkajšieho kútika naneste jemný fialový alebo purpurový odtieň, jemne ho rozotrite do ružovej farby a smerom do stredu oka. Na spodnú líniu oka trošku svetlozelenej linky.
4. Použite maskaru, prípadne aj čiernu linku.
5. Líčka osviežte broskyňovou farbou. Pery líčte odtieňom čo najbližším prirodzenej farby vlastných pier.


Pozrite si pre inšpiráciu nasledujúce video.
http://www.youtube.com/watch?v=q2A0Fah4NHs

 

Fotky: internet, Yves Saint Laurent, Chanelle, Zoeva

 

Boris | 7.4.2011, 10:00