Americké svadobné trendy: Moderné technológie

Amerika je krajinou neobmedzených možností a dvojnásobne to platí o svadbách. Pri každom vynáleze je len otázkou času, keď ho niekto prispôsobí na svadobné účely, a inšpiruje tak mnohých ďalších na celom svete. Najnovšie sa svadobčania zabávajú používaním moderných technológií – a nie, nehovorím o požiadaní o ruku cez Facebook.
3_stlpcek1

Šikovné nevesty a ženísi si pre svoj veľký deň kupujú domény nesúce ich mená a vytvárajú na nich webstránky špeciálne určené pre plánovanie svadby. www.JohnSmithAndJaneJones.com či podobné názvy zložené z jej a jeho mena tak slúžia ako ich virtuálna pozvánka, odpovedací systém, zoznam darčekov aj s obchodmi, virtuálne blahoželanie od svadobčanov i súkromný blog o tom, ako im ide plánovanie svadby.

 

3_stlpcekStránka im slúži aj po svadbe, ako odkazovač pre poďakovania, miesto na uverejnenie svadobných fotiek a videí. Niektoré z videí sú totiž skutočne uverejneniahodné. Určite ste aj vy videli niektoré z nich, tancujúcich svadobčanov, nevestu i ženícha, perfektne nacvičenú choreografiu a úsmevy na všetky strany. Nie, skutočne nejde o hercov, ale o obyčajných ľudí, ktorí sa skrátka rozhodli nechať svojim deťom trochu inú spomienku na svoju svadbu. Stačí im k tomu málo, namiesto precvičovania valčíka a „tradičných“ svadobných tancov sa radšej pár dní spoločne natriasali do rytmu svojej obľúbenej pesničky a nacvičovali si dychberúce tančené číslo.

3_stlpcek2

Populárne je tiež zapojenie internetu do svadobného obradu. Aj keď zmena statusu na Facebooku zo single na ženatého/vydatú presne v momente vyslovenia sladkých „áno“ sa môže zdať trochu extrémna, prenášať video z obradu prostredníctvom Skypeu alebo iného videoprogramu ku kamarátom či rodine, ktorá sa nemohla obradu zúčastniť, je milé.  

Či sa už rozhodnete technológie úplne vynechať, alebo sa nimi naopak obklopiť, rozhodne sa nakloňte v prospech fotografie. Rozdistribuujte hosťom jednorazové fotoaparáty či polaroidy a poproste ich, nech sa aj oni zapoja do diela a „pomôžu“ oficiálnemu fotografovi. Často práve momentky, na ktorých sa odohráva nefalšovaná a nenacvičená svadobná zábava, patria medzi najcennejšie svadobné spomienky.

 

Foto: internet

Nina Frisby | 23.3.2011, 09:00