Kráľovskú svadbu oslávi celé Anglicko

Medzi takmer dvoma tisíckami hostí, ktorí dostali exkluzívnu, zlatým reliéfom Alžbety II. zdobenú pozvánku na kráľovskú svadbu, sa okrem zvučných mien ocitlo aj niekoľko smrteľníkov. Medzi nimi mäsiar, poštár či majiteľ krčmy s názvom Stará topánka.
nevesta_kralovska_svadba_pozvanky_1

Kate Middleton sa už niekoľkokrát nechala počuť, že by sa jej páčila tradičná vidiecka svadba. Možno aj preto sa spoločne so svojím nastávajúcim, britským princom Williamom, rozhodli poslať ozdobným písmom vyplnené pozvánky aj niekoľkým známym z jej rodnej obce Bucklebury. Medzi celebritami ako Elton John, manželia Backhamovci, Joss Stone, či Kanye West sa tak objavia aj miestny mäsiar, poštár, prevádzkovateľ baru a majitelia samoobsluhy. Snúbenci si dali záležať, aby zoznam pozvaných reflektoval ich súkromný mix aristokratov, politických hodnostárov, prominentov, ale tiež priateľov a známych. Snáď to bude záruka výbornej svadobnej zábavy.

nevesta_kralovska_svadba_pozvanky_2

Pripíjať spoločne s mladomanželmi však nebudú len hostia, ale aj ostatní Briti a turisti, ktorí sa budú počas svadobného víkendu nachádzať v krajine. Na piatok 29. apríla, teda deň sobáša, bol totiž vyhlásený štátny sviatok a vláda zároveň pohostinstvám udelila špeciálne povolenie podávať alkohol o dve hodiny dlhšie (teda namiesto bežnej 23. hodiny až do 1 hodiny po polnoci). A podľa toho, akej obľube sa princ William a Kate tešia, môžeme čakať, že zdvíhať poháre a kričať „Cheers!“ bude naozaj celé Anglicko.

 

Foto: internet

Dominika  | 15.3.2011, 12:00

Fotogaléria

nevesta_kralovska_svadba_pozvanky_3