Svadobné šaty s pečaťou jedinečnosti

V našom novom seriáli o populárnych svetových návrhároch svadobných šiat vám prezradíme, ktorí sú tí naj, prečo sú ich šaty také populárne a ako sa k nim môžete dostať aj vy.
designer_upr

Nadýchané so sukňou ako princezná, bohato zdobené výšivkami a perlami alebo jednoduché a elegantné šaty z drahého materiálu. Sen každej nevesty, v akých šatách pripláva k oltáru a očarí nielen ženícha, ale celú širokú rodinu a kamarátov, je iný. Niektoré z nás však túžia len po jednom – aby ich svadobné šaty boli z dielne známeho návrhára svadobných šiat. Vera Wang, Monique Lhuillier, Carolina Herrera patria medzi „creme de la creme“ v svadobnej móde a vôbec nie je také náročné sa k nim dostať. Aspoň za oceánom nie.


V pripravovanom svadobnom rozpočte by ste si mali vyhradiť asi desatinu na šaty. Zvyšok si treba odložiť na zabezpečenie miesta, hostiny, výzdoby... ak však túžite po svadobných šatách z dielne niektorého slávneho návrhára, „zvyšok“ ide bokom a prednosť má nádherný a jedinečný kus nesúci pečať dokonalosti.

Mnohé americké nevesty radšej usporiadajú menšiu svadbu, zadĺžia sa až po uši alebo si všetko od kvetín po občerstvenie robia samé, len aby si mohli dopriať šaty od Very Wang, Zaca Posena alebo Oscara de la Rentu. Vo svoj veľký deň chcú byť výnimočné, a preto nie je nič nezvyčajné, ak za dizajnérsky kúsok „vysolia“ aj niekoľko tisíc dolárov.

Nejde pritom len o prestíž a visačku so slávnym menom. Dizajnérske šaty sú jedinečné a originálne, v salóne vám ich priamo prispôsobia na mieru a upravia pre každú krivku vášho tela. Ich vypracovanie sa tiež odlišuje od obyčajných svadobných šiat, nie je výnimkou, že na komplikovanom zapínaní, výšivke či aplikácii niekto ručne pracoval aj niekoľko týždňov. Kvalita použitého materiálu, zložitého vypracovania a návrhu tak zo svadobných šiat robia skutočné dedičstvo, ktoré môžete s pokojným svedomím odložiť pre svoju dcéru.

 

designer_upr1


Ak sa rozhodnete cestovať za veľkú mláku, aby ste si zadovážili takéto šaty aj pre seba, možno vám bude stačiť o niečo menej peňazí, ako ste si mysleli. Dobre stráženým tajomstvom sú pravidelné výpredaje, na ktoré nevesty čakajú aj niekoľko dní na ulici pred obchodom. Pri troche šťastia sa im podarí uloviť dizajnérsky kúsok za zlomok ceny – a jednou z týchto šťastlivkýň môžete byť aj vy.

Nabudúce: Vera Wang a jej legendárne výpredaje

 

Foto: internet


Nina Frisby | 16.3.2011, 08:00